Ostalo

Ben Rothwell povodom subotnjeg BKFC nastupa: ‘Svi su oduševljeni mojom kondicijom‘

Ben Rothwell

 Amy Kaplan/Zuma Press/Profimedia
Protivnik mu je otkazao, no Josh Copeland je bio spreman i uskočio kao zamjenski borac dan prije pressice

UFC-ov veteran Ben Rothwell ovog će vikenda nastupiti na BKFC 41 priredbi koju predvode Luke Rockhold i Mike Perry, a osim njih će se obračunati Chad Mendes i Eddie Alvarez. Rothwellu će ovo biti ukupno drugi nastup u boksu golim šakama, a Josh Copeland ga čeka ove subote.

Priredba će se održati u Denveru koji se nalazi na velikoj nadmorskoj visini, što je Rothwella zabrinjavalo jer s kondicijom nije bajan. No, trenirao je u Elevationu, inače jako poznatom timu tako da sada vjeruje da je spreman za subotnji meč:

‘‘Trening partneri s kojima sam se spremao su, na moje veliko iznenađenje, bili iznenađeni mojim kardiom. Nekoliko likova se izmjenjivalo na meni. Došao sam u dvoranu, stao na sredinu te su tri tipa došla na mene. Odlično sam se nosio s njima. Govorili su mi kako sam dobar. Ja sam to također osjetio ali nisam radio kao obično. Mogao sam izdržati dok svi drugi nisu mogli nastaviti‘‘, rekao je Rothwell za MMA Junkie.

Dotaknuo se i promjene protivnika:

‘‘Dan prije press konferencije je poslao poruku i rekao kako nije pristao na meč u Denveru. Mislim da nije usrećio organizaciju. Kakva je to izlika? Okrivio je promociju. To je blesavo. To me dovodi do mišljenja da on uopće nije htio ovu borbu. Ne zanima me, on je taj koji mora živjeti s tim. Ja sam se došao boriti‘‘, objasnio je.

Josh Watson je trebao biti njegov subornji protivnik, ali izgleda da je odustao iz njemu znanih razloga. Josh Copeland je bio spreman te je prihvatio borbu, a UFC-ov veteran će imati priliku upisati drugi BKFC nastup.

Linker
28. travanj 2024 02:41