Ostalo

Bivša supruga Chucka Liddella tvrdi: ‘On zaboravlja i zamuckuje pri govoru, boluje od CTE-a‘

Chuck Liddell i Heidi Northcott

 Tommaso Boddi/Getty images/Profimedia
Heidi Northcott i Chuck Liddell trenutno prolaze kroz brakorazvodnu parnicu

U velikim problemima bio je Chuck Liddell prije nešto manje od godinu dana. Legendarni ‘‘Iceman‘‘ i bivši UFC-ov prvak poluteške kategorije u desetom mjesecu prošle godine priveden je zbog navodnog nasilja nad svojom tadašnjom suprugom Heidi Northcott.

Ubrzo nakon privođenja, Chuck Liddell se oglasio putem svog Instagram profila, odnosno dao je službeno priopćenje i očitovanje o tome što se dogodilo između njega i Heidi.

‘‘Zamjenici šerifa koji su izašli na teren protekle noći bili su profesionalni. Iako će informacije o ovom slučaju biti će iznesene na sudu, mislim da je bitno razjasniti nekoliko činjenica. Ja sam bio žrtva sinoćnjeg incidenta u našem obiteljskom domu, a detalji će biti otkriveni. Policajci su mi rekli kako će moja žena biti privedena jer ja nisam reagirao na njen napad, iako sam zadobio ogrebotine i posjekotine. Dobrovoljno sam otišao u pritvor umjesto nje.‘‘, započeo je Chuck te u nastavku zamolio za privatnost po pitanju cjelokupne situacije.

‘‘Ovo je jedan od brojnih slučajeva kada sam probao sakriti mentalne probleme u obitelji od djelokruga javnosti. Postalo je bolno jasno da se ovo ne može nastaviti sada kada je naš privatni život došao u javnost. Molim vas, poštujte našu privatnost dok pokušavam navigirati obitelj kroz ova teška vrijema.‘‘, završio je Liddell.

Samo tjedan dana kasnije, Liddell je oslobođen svih optužbi te se ispostavilo kako je govorio istinu. Nažalost po njega, bilo je jasno kako on i Heidi imaju određenih problema te su se ubrzo nakon toga i rastali, nakon više od 10 godina braka. Nakon toga uslijedila je pravna bitka za skrbništvo nad dvoje djece, a parnica je i dalje u tijeku. Portal ‘‘The Blast‘‘ došao je do zanimljivih dokumenata u kojima su iščitali kako Heidi Northcott optužuje Chucka da boluje od CTE-a (Kronična traumatska encefalopatija). Radi se o progresivnoj degenerativnoj bolesti mozga koja se može javiti nakon repetitivnih trauma glave ili eksplozivnih ozljeda. Mnogi MMA borci, boksači, ali i igrači američkog nogometa često pate od toga nakon završetka karijere.

‘‘On je puno puta nokautiran i ima CTE. Ne može pamtiti stvari i zamuckuje prilikom govora. Obolit će od demencije ili Alzheimera. Pati i od grozne apneje u snu.‘‘, komentari su Heidi Northcott u tim spisima.

Teško je procijeniti koliko su njeni navodi istiniti ili se samo radi o taktici kojom pokušava dobiti što želi, ali Chuck Liddell uistinu je pretrpio podosta teških nokauta u svojoj karijeri, a prošao je i puno pravih ratova unutar ringa i kaveza. Karijeru je zaključio upisavši četiri uzastopna poraza, a sva četiri bila su nokautom. Triput je nokaut nastupio u prvoj rundi, a jednom u drugoj. Ukupno sedam put u karijeri je nokautiran.

‘‘Iceman‘‘ će krajem godine proslaviti 53. rođendan, a ostaje nada kako navodi njegove bivše supruge nisu istiniti, jer CTE je ozbiljna bolest mozga i Liddell bi mogao imati puno problema u nadolazećim godinama ako uistinu pati od CTE-a.

Linker
30. travanj 2024 09:32