UFC

Dana White otkrio svoj omiljeni UFC trenutak: Radi se o porazu borca kojeg je mrzio

Chuck Liddell vs. Tito Ortiz

 Francis Specker/Alamy/Alamy/Profimedia
Predsjednik najjače svjetske MMA promocije lako se odlučio za najdraži moment

Uistinu je pregršt velikih trenutaka viđeno kroz povijest UFC-a. Od sjajnih borbi, velikih preokreta, odličnih intervjua neposredno nakon borbe pa do spektakularne atmosfere na tribinama određenih arena.

Naravno da nije lako izdvojiti najbolji ili najdraži, ali UFC-ov predsjednik Dana White jedan trenutak jasno ističe kao najdraži, barem po njegovom ukusu.

‘‘To je bilo onda kad je Chuck Liddell nokautirao Tita Ortiza. To je moj najdraži trenutak u povijesti UFC-a.‘‘, rekao je Dana za GQ Sports.

Chuck Liddell zapravo je dvaput nokautirao Tita Ortiza. Prvi puta porazio ga je u četvrtom mjesecu 2004. godine, a bio je to ‘‘klasični‘‘ nokaut. Krajem 2006. godine, Ortiz je dobio priliku revanširati se, ali Liddell je slavio tehničkim nokautom krajem treće runde. White se ipak referirao na prvu Liddellovu pobjedu, jer bio je to težak poraz za Ortiza.

Što se Whiteovog odabira tiče, ne radi se o pretjerano iznenađujućem odabiru. Općepoznato je kako se on i Tito Ortiz ne podnose, a nekoć davno spominjao se i potencijalni boksački meč između njih dvojice. Do toga nikad nije došlo, a 2019. godine u razgovoru za Barstool Sports, White se prisjetio tih trenutaka.

‘‘Znam da bih pobijedio, a znao je i on. Zato nije došlo do meča. Tito i ja smo se tako jako mrzili da je Lorenzo Fertitta ugovorio naš meč. Tito nikada nije imao dobre ruke. Radio je s Fernandom Vargasom i počeo je vjerovati da se njegov boks poboljšao. Rekao je Lorenzu da želi boksački meč na tri runde protiv mene. Tri runde po tri minute. Ja sam pristao i potpisali smo ugovor. To ne bi bilo prvi puta da smo Tito i ja boksali. Kako se meč približavao, ja sam sve jače trenirao. Sparirao sam s profesionalnim boksačima teške kategorije koji su bili rangirani čak i unutar top 10. Bio sam u nevjerojatnoj formi i spreman. Prebio bih ga pre svima.‘‘, opisao je White prije tri godine zašto do meča nije došlo.

Dodamo li činjenicu da su Dana i Chuck Liddell jako dobri prijatelji, uistinu ne iznenađuje Whiteovo odabir najdražeg trenutka u povijesti UFC-a.

A koji je vama najdraži trenutak u povijesti UFC-a, možete nam otkriti u komentarima na našoj Facebook stranici.

Linker
29. travanj 2024 21:24