Ostalo

BJ Penn odlazi u politiku i natjecat će se za poziciju guvernera

BJ Penn
 Foto Arena LTDA/Alamy/Alamy/Profimedia
Legendarni borac ulazi u godinu dana dugu političku utrku

Prvi UFC-ov dvostruki prvak u povijesti, jedan od pionira MMA-a te član UFC-ove Kuće slavnih, BJ Penn, odlučio se kandidirati za guvernera američke savezne države Hawaii, čiji je zapravo jedan od najpoznatijih i najslavnijih stanovnika u povijesti.

Penn ranije nije govorio o takvim ambicijama pa je ova odluka svojevrsno veliko iznenađenje, posebno nakon što se posljednjih godina više iskazivao incidentima nego pozitivnim djelima. Svoje namjere otkrio je Penn putem Instagram objave, u kojoj je službeno najavio kandidaturu.

"Napravio sam puno pogrešaka u životu, ali nikad neću pobjeći od borbe niti ću prodati svoje vlastite ljude. Istog trenutka kad uđem u ured guvernera savezne države Hawaii, uklonit ću sve nove državne pozicije koje štete našoj ekonomiji, stanovnicima i 'ohani (havajski izraz za obitelj). Dovest ćemo najbolje liječnike, lijekove, terapije i zdravstvenu skrb koja postoji na svijetu, da bismo se borili protiv ove pandemije te Havaje zadržali među najsigurnijim državama u Uniji. Riješit ćemo se COVID putovnica. Hawaiije ćemo cijepiti s Aloha, a necijepljeni će dobiti Aloha izuzeće. Isto tako s maskama. Slijedit ćemo konstituciju. Ja nisam ovdje da bih se uklopio uz druge političare, ja sam tu da bih nam vratio našu slobodu", napisao je Penn uz video objavu na Instagramu.

Ukratko, jasno vidimo koji je Penn odabrao politički pristup i gdje namjerava skupiti bodove. Znajući kakav je sve veći stav ljudi prema pandemiji i mjerama, mora se priznati da mu je to jako dobra polazna točka. Ipak, nakon svih problema koji su se vezali uz njega posljednjih godina, teško je zaključiti koliko je legendarni borac kompetentan za jednu ovakvu utrku. Posebno kraj republikanskih i demokratskih kandidata te svu logistiku koju oni imaju uz sebe.

Penn ulazi u utrku koja će trajati godinu dana, budući da su izbori zakazani za studeni 2022. godine. Do tada se svi nadamo kako će stvari koje je on najavio ukinuti već biti iza nas, što bi u tom slučaju dovelo do imperativa promjene strategije s kakvom je ušao u kampanju.

Svoju MMA karijeru Penn je završio 2019. godine, kad je protiv Claya Guide doživio sedmi poraz u nizu.

Linker
08. svibanj 2024 12:02