Ostalo

Cain Velasquez posjetio je svoju dvoranu: Odradio je trening s mladim snagama

Cain Velasquez

 Instagram (american Kickboxing Academy)
Bivši prvak UFC-ove teške kategorije čeka nastavak suđenja za teško kazneno djelo koje mu se stavlja na teret

Sjajne vijesti za Caina Velasqueza došle su prvom polovicom 11. mjeseci. Nakon više od pola godine provedenih iza rešetaka zbog pokušaja ubojstva, bivši prvak UFC-ove teške kategorije pušten je na uvjetnu i mogao je otići kući svojoj obitelji.

Velasqueza i dalje čeka nastavak suđenja jer je pucao iz vatrenog oružja na Harryja Goularte, muškarca optuženog za pedofiliju. Među djecom koju je Goularte navodno seksualno zlostavljao nalazi se i Cainov maloljetni sin. Velasquez krajem drugog mjeseca odlučio uzeti pravdu u svoje ruke i pokušao je ustrijeliti Goulartea, ali pogodio je njegovog očuha. Velasquezov hitac nije bio smrtonosan i očuh Harryja Goulartea prošao je bez ozljeda opasnih po života.

Unatoč tome, Velasquezu prijeti duga zatvorska kazna, ali Cain uživa veliku podršku javnosti. Ta podrška vjerojatno je odigrala važnu ulogu u dobivanju uvjetne, a nedugo nakon što je pušten na uvjetnu, sudac je odobrio Velasquezu nastup u profesionalnom hrvanju.

Velasquez se u 12. mjesecu pojavio na Lucha Libre AAA Worldwide priredbi i nakon nastupa održao je i govor zahvale svima koji ga podržavaju.

Nema sumnje da je Cainu dobro došla ta uvjetna kazna i unatoč brojnim restrikcijama koje su bile uvjet puštanja na uvjetnu, Velasquez ipak donekle može uživati u svom životu. MMA je važan dio Cainovog života, a Velasquez je sinoć posjetio i American Kickboxing Academy dvoranu. Radi se o dvorani u kojoj je Cain proveo veliki dio svoje karijere, a treniravši tamo formirao je prijateljstva s Danielom Cormierom, Lukeom Rockholdom, Khabibom Nurmagomedovim, trenerom Javierom Mendezom i mnogim drugima.

Naravno da su članovi dvorane s oduševljenjem dočekali Caina koji je sudeći po mokroj majici odradio i trening s njima. 40-godišnji Cain tako može ponovno prenositi znanje na mlade borce, a njemu samom dobro će doći takvo okruženje dok čeka nastavak teške pravne bitke za slobodu.

Linker
28. travanj 2024 17:45