Ostalo

Chatri o povratku Sagea Northcutta: ‘U jednom trenutku se umirovio, puno je upitnika oko povratka‘

Sage Northcutt

 Instagram (sage Northcutt)
Predsjednik ONE Championship organizacije najavio je povratak nekoć ogromnog talenta

Gotovo pune četiri godine prošle su od posljednjeg nastupa Sagea Northcutta. Sage je još 2015. godine debitirao pod okriljem UFC-a i već u startu ga je pratio ogroman ‘‘hype‘‘. Očekivalo se da Northcutt postane nova velika UFC-ova zvijezda, ali 2018. godine UFC ga je otpustio nakon šest pobjeda i dva poraza unutar organizacije.

Dana White je smatrao da je Northcutt treba skupljati iskustvo u nekim slabijim organizacijama, a da će ga UFC možda vratiti kroz nekoliko godina. Sage se skrasio u ONE Championshipu, a već u debiju Azijati ga nisu pomazili s uparivanjem.

Cosmo Alexandre borac je s kojim su ga uparili. Radi se o iskusnom Brazilcu koji iza sebe ima 91 kickboksački meč (71-19-1), a uoči meča protiv Sagea, Cosmo je imao i osam MMA nastupa (7-1). Nakon samo 29 sekundi borbe, Cosmo je brutalno nokautirao Northcutta, a talentirani Sage pretrpio je višestruke frakture lica.

Tek sljedeći vikend čeka ga povratak u kavez, a protivnik će mu biti Pakistanac Ahmed Mujtaba (9-2-0). Uoči Sageovog povratka u kavez, Chatri Sityodtong kao predsjednik ONE-a osvrnuo se na povratak potencijalne zvijezde u ONE-u.

‘‘Volim Sagea i uvijek sam bio njegov velik fan. Nije imao sreće u prvom meču u ONE-u gdje je doživio frakturu lica. U jednom trenutku se umirovio. Nazvao me i rekao mi je da je gotov. Ali dvije godine kasnije, nazvao me i rekao mi je: ‘Chatri, želim se vratiti, spreman sam boriti se.‘‘‘, započeo je Chatri o Sageu, a zatim je nastavio s onim što možemo očekivati od Northcutta u povratničkom nastupu.

‘‘Iz svega onog što čujem, o tome kako je trenirao i kakav je na sparinzima, Sage se uistinu vratio. Sad je čak iskusniji i svestraniji. Naravno da uvijek postoje upitnici nakon što završite nokautirani onako teško kao što je Sage bio nokautiran. Fanovi će se zapitkivati ima li on sve ono što jedan borac treba imati. Puno je pitanja, ali nadam se velikoj povratničkoj priči. Pobijedio ili ne, ovo je priča za pamćenje i znam da će Amerikanci navijati za njega.‘‘

Ahmed Mujtaba iza sebe ima šest nastupa u ONE-u, a slavio je u četiri navrata. Radi se o borcu koji je prvenstveno ‘‘grappler‘‘ i pet pobjeda u karijeri upisao je ‘‘submissionom‘‘. Nokautom je slavio dvaput i Northcutta čeka protivnik koji nije niti približno ubojit kao Cosmo Alexandre.

Sageu je sada 27 godina i još je pregršt vremena za napraviti veliku borilačku karijeru. Meč protiv Mujtabe otkrit će nam mnogo toga, a borbu ćemo gledati sljedeći tjedan u skloput One Fight Night 10 eventa. Radi se o eventu na kojem će nastupiti i Roberto Soldić, a event je na rasporedu 5. svibnja (peti mjesec).

Linker
08. svibanj 2024 09:03