Ostalo

Chatri otkrio informacije o obitelji Lee: ‘Angela će se vjerojatno umiroviti zbog gubitka svoje sestre‘

Angela Lee

 ROSLAN RAHMAN/AFP/Profimedia
Predsjednik ONE Championshipa razgovarao je s Christianom i Angelom Lee

Teška tragedija pogodila je obitelj Lee krajem 2022. godine. 18-godišnja Victoria Lee preminula je i zavila ovu borilačku obitelj u crno. Detalji o njenoj smrti nisu izlazili u javnost, a cjelokupna obitelj Lee povukla se daleko od očiju javnosti.

Christian Lee brat je Victorije Lee i ujedno prvak dvaju težinskih kategorija u ONE Championshipu (laka i velter kategorija). Kao i njegova sestra Angela, Christian je uzeo pauzu od nastupanja i nije poznato kada će se točno vratiti. Ipak, za razliku od Leeja koji je uzeo privremenu pauzu i borbama će se definitivno vratiti, njegova sestra Angela možda više nikada neće nastupati u profesionalnom sportu.

‘‘Angela Lee vjerojatno se neće vratiti zbog gubitka svoje sestre.‘‘, rekao je Chatri Sityodtong putem Facebook ‘‘Livea‘‘.

ONE-ov predsjednik kasnije je u razgovoru za South China Morning Post dodao kako Angela Lee još uvijek nije definitivno odlučila hoće li se povući iz sporta, ali ONE će uskoro organizirati borbu za privremenu prvakinju atom kategorije. Stamp Fairtex i Seo Hee Ham borit će se za status privremene prvakinje, a nije isključeno da pobjednica tog meča kasnije bude promovirana u prvakinju, ukoliko Angela definitivno odluči da se povlači iz sporta.

Chatri se osvrnuo i na Christiana Leeja te je istaknuo kako će Christian pauzirati do kraja ove kalendarske godine, ali planira se vratiti tijekom 2024. godine. Organizacija će vjerojatno organizirati mečeve za privremenog prvaka u lakoj i u velter kategoriji. Još uoči meča između Roberta Soldića i Zebaztiana Kadestama pričalo se kako će pobjednik tog meča dobiti priliku boriti se za status privremenog prvaka, a sada je na neki način došla i potvrda tih navoda.

‘‘Angela je još neodlučna oko svog povratka, ali vjerojatno će se umiroviti. Stamp i Seo Hee Ham boriti će se za privremenu titulu. Razgovarao sam i s Christianom, a on se stopostotno želi vratiti, ali će pauzirati do kraja godine. Organizirat ćemo mečeve za privremenog prvaka u obje kategorije, čisto da kategorije ne stoje na mjestu.‘‘, objasnio je ONE-ov predsjednik.

Angela Lee (11-3-0) inače je jedna od najboljih ONE-ovih MMA borkinja i aktualna je prvakinja atom kategorije. U desetom mjesecu prošle godine pokušala je osvojiti pojas i u slamka kategoriji, ali Xiong Jing Nan porazila ju je jednoglasnom odlukom sudaca. Dvaput je Lee pokušala uzeti titulu u slamka kategoriji, ali oba put je gubila od iste borkinje. Titulu u atom kategoriji uspješno je branila čak pet puta.

24-godišnji Christian Lee (17-4-0) prvak je u dvije različite težinske kategorije (-77 kg, -84 kg) i u budućnosti potencijalni protivnik hrvatskog borca Roberta Soldića. Lee ne samo da je jedan od najkvalitetnijih MMA boraca na ONE-ovom rosteru, nego je i jedan od najatraktivnijih. 16 od svojih 17 pobjeda upisao je prekidom, od toga 12 nokautom.

Šteta što će ONE Championship vjerojatno ostati bez fantastične borkinje kao što je Angela Lee, ali razumljivo je da ju je teška obiteljska tragedila jako pogodila i da mentalno nije spremna natjecati se s najboljima.

Linker
26. travanj 2024 16:49