Ostalo

Cris Cyborg jednostavno je nedodirljiva u Bellatoru: Blencowe pružila dobar, ali nedovoljan otpor

Cris Cyborg vs. Arlene Blencowe

 Screenshot (twitter, Bellator)
Sjajna brazilska MMA borkinja ponovno je obranila pojas prvakinje u perolakoj kategoriji

Druga ovotjedna Bellatorova priredba održala se sinoć na Havajima. Bellator 279 event je koji je ponudio pregršt zanimljivosti, a u glavnoj borbi večeri, gledali smo borbu za pojas u ženskoj perolakoj kategoriji.

Cris Cyborg još jednom nas je sve uvjerila kako joj u Bellatoru nema ravne. Jedna od najvećih MMA borkinja u povijesti, upisala je petu pobjedu u jednako toliko nastupa u Bellatoru. Jednoglasnom odlukom savladala je Arlene Blencove, a bila je to četvrta uzastopna obrana titule za Cyborg.

Mora se priznati kako je 39-godišnja Blencowe pružila otpor daleko bolji od očekivanog i može biti ponosna na svoj nastup.

Već u prvoj rundi, Cyborg je uzdrmala Blencowe i činilo se kako bi još jedna izazivačica mogla ekspresno biti završena. Uslijedio je ilegalni udarac koljenom u njenu glavu, od strane Cyborg, a Jason Herzog kaznio je prvakinju oduzimanjem boda. Oporavila se Blencowe tom stankom i pružila je puno bolju drugu i treću rundu. Naročito uspješna bila je svojom desnom rukom kojom je više puta pronalazila metu.

Lice Australke bilo je sve krvavije i oštećenije kako je meč odmicao, a naročito tijekom četvrte i pete runde. Nije se Arlene predavala, konstantno je bila u meču, ali Cyborg je pokazala bolje i frekventnije. Jednoglasnom odlukom sudaca, 36-godišnja Brazilka zasluženo je obranila pojas. Cyborg i Blencowe borile su se i u 10. mjesecu 2020. godine, a Brazilka je tada slavila ''submissionom'' u drugoj rundi. Blencowe je danas pružila daleko bolji otpor.

Zanimljive borbe gledali smo i u sklopu Grand Prixa u bantam kategoriji. Raufeon Stots nokautirao je Juana Archuletu high kickom i laktovima koje je nadovezao na taj udarac. Kraj borbe dogodio se početkom treće runde, a Stots je osim ulaska u polufinale, nagrađen i titulom privremenog prvaka bantam kategorije. Podsjećamo, Sergio Pettis nije u mogućnosti nastupati na ovom turniru, zbog ozljede koja će ga udaljiti iz dvorane od šest do devet mjeseci. Stots će se u polufinalu boriti s pobjednikom meča između Leandra Higa i Dannyja Sabatella. Zanimljiv podatak jeste kako Archuleta nikad nije nokautiran u prethodnih 28 mečeva, a Stots je postao prvi kojem je to pošlo za rukom, iako mu je to tek četvrta pobjeda nokautom u 19 profesionalnih nastupa.

Japanac Kyoji Horiguchi protekle godine pristigao je u Bellator s renomeom ponajboljeg svjetskog borca kad su niže kategorije u pitanju. Odmah je dobio priliku boriti se za pojas, krajem 2021. godine. Dominirao je Horiguchi tada protiv Sergija Pettisa, ali u četvrtoj rundi nokautiran je kružnim udarcem šakom. Očekivao se Horiguchijev povratak na Grand Prixu i mnogi su ga vidjeli kao jednog od favorita. Njegov pohod na titulu završio je već na prvoj prepreci.

Patchy Mix jednoglasnom odlukom pobijedio je odličnog Japanca, a presudne su bile Mixove grappling vještine. Konstantno je Mix uspijevao rušiti Horiguchija te je uzimao kontrolu nad njegovim leđima. Na taj način osvajao bi runde, a Mix sada čeka pobjednika meča između Magomeda Magomedova i Enriquea Barzole.

Justine Kish iznenadila je Ilimu Lei-Macfarlane, a bivši UFC-ov borac Yancy Medeiros, pred domaćom publikom pobijedio je Emmanuela Sancheza.

Kompletne rezultate ove jako dobre Bellatorove priredbe, pročitajte pri dnu teksta.

Bellator 279 - rezultati:

Glavni dio priredbe:

Cris Cyborg def. Arlene Blencowe via jednoglasnom odlukom (49-45, 49-45, 49-45)

Raufeon Stots def. Juan Archuleta via TKO - R3, 0:16

Justine Kish def. Ilima-Lei Macfarlane via jednoglasnom odlukom (30-27, 29-28, 29-28)

Patchy Mix def. Kyoji Horiguchi via via jednoglasnom odlukom (48-47, 48-47, 48-47)

Yancy Medeiros def. Emmanuel Sanchez via jednoglasnom odlukom (29-28, 30-27, 30-27)

Preliminarni dio priredbe:

Goiti Yamauchi def. Levan Chokheli by submission (poluga na ruci) -R1, 3:49

Bobby King def. Keoni Diggs via podijeljenom sudačkom odlukom (29-28, 30-27, 28-29)

Dayana Silva def. Janay Harding via jednoglasnom odlukom (30-27, 30-27, 30-27)

Lance Gibson Jr. def. Nainoa Dung via jednoglasnom odlukom (30-26, 30-25, 30-25)

Justin Gonzales def. Kai Kamaka III via podijeljenom sudačkom odlukom (29-28, 30-27, 28-29)

Randi Field def. Maraya Miller via submission (RNC) - R2, 0:48

Sumiko Inaba def. Whittany Pyles via KO - R1, 1:22

Linker
30. travanj 2024 11:14