Ostalo

Cris Cyborg želi u profesionalni boks; Katie Taylor otvorena za meč!

Cris Cyborg

 Screenshot(youtube, Espn Mma)
Sve više MMA boraca izrazilo je želju okušati se u boksu

Cris Cyborg je sada još jedna u nizu MMA zvijezda koja se želi okušati u profesionalnom boksu. Jedna od najboljih MMA borkinja svih vremena nedavno je obranila Bellatorovu titulu perolake kategorije po četvrti put, a sada je u potrazi za novim izazovima.

Nova dominantna pobjeda nije nikoga začudila s obzirom na činjenicu da je posljednji put izgubila 2018. godine od Amande Nunes, a prije toga tek su svom MMA debiju 2005. godine. Tijekom konferencije za novinare nakon pobjede na Bellator 279 priredbi Cyborg je, kako prenosi MMA Junkie, izrazila želju za ulaskom u boksački ring što je sada već realna opcija s obzirom na to da joj ponestaje pravih izazova u MMA-u.

"Iduću borbu želim odraditi prema boksačkim pravilima. To je uvijek bio moj san. Možda će upravo to biti moja iduća borba, no još ništa nije sigurno. Trebalo bi prvo vidjeti kakve planove Bellator ima za mene, hoće li me upariti s Cat Zingano, Amandom Nunes ili možda Kaylom Harrison. Želim priuštiti fanovima šou tijekom svake obrane titule."

Cris Cyborg želi odraditi barem jedan boksački meč jer smatra kako se okušala u svim borilačkim sportovima osim boksa.

"Tražim samo jednu borbu. Okušala sam se u svemu. Radila sam hrvanje, jiu-jitsu, tajlandski boks. Jedino u čemu se još nisam okušala je boks."

Olimpijska pobjednica i svjetska prvakinja u boksu Katie Taylor nebi imala ništa protiv da joj poželi dobrodošlicu u boksačkom debiju, što je obznanila objavom na Twitteru.

Pod okriljem UFC-a vjerojatno ne bi bilo nikakvih mogućnosti da se okuša u boksu, ali zbog svojih dobrih odnosa s Bellatorovim predsjednikom Scottom Cokerom možda ćemo ju gledati u boksačkom ringu unatoč tome što je i dalje ugovorom vezana za Bellator. Scott Coker je također komentirao za MMA Junkie realnost njene želje za boksačkim mečom.

"Mislim da će ta odluka biti na njoj. Da budem iskren, a ne želim previše ulaziti u detalje, uvijek smo imali dogovor da ako ona to želi da uvijek može odraditi boksački meč. Mogla je to već napraviti prošle godine da je htjela."

Linker
20. svibanj 2024 07:53