Ostalo

Demetrious Johnson razmišlja o tome da ode u mirovinu? ‘Još sam u ‘primeu‘, ali ne znam koliko ću se dugo boriti‘

Demetrious Johnson

 Screenshot (youtube, One Championship)
Još nije odlučio hoće li nastaviti karijeru, no realno mu se ne žuri

Demetrious Johnson nedvojbeno je najveće ime ONE Championshipa, drži pojas i misli da je još uvijek u svom fizičkom naponu, ali živuća legenda razmišlja o odlasku iz sporta. Johnson (25-4-1), ONE-ov prvak u muha kategoriji i jedan od najdominantnijih prvaka u povijesti UFC-a, razmišlja o umirovljenju.

36-godišnjak je zadržao svoj pojas prošli petak kada je pobijedio Adriana Moraesa (20-5) u njihovoj trilogiji u glavnom događaju ONE Fight Night 10 u Coloradu. Te večeri, “Mighty Mouse” je publici dao do znanja da je to možda bio posljednji nastup.

“Sve je bazirano na biznisu. Kao natjecatelj, želim se boriti sve dok se ne raspadnem, ali ta natjecateljska priroda može te dovesti u probleme. Možeš ostati predugo i pretrpjeti stvarno veliku štetu. Tako da jednostavno ne znam, nisam još donio odluku", rekao je.

Johnson tek treba donijeti odluku, no realno, ne žuri mu se. Rekao je da je nedavno razgovarao s Georgesom St-Pierreom i Urijahom Faberom koje je zatražio savjet o umirovljenju.

Johnson je rekao da postoje mnogi čimbenici koji pridonose njegovim sumnjama, ali njegova fizička sprema nije jedan od njih.

"Oh, da, još uvijek sam u najboljim godinama. Mislim da se prvenstveno temelji na načinu razmišljanja, vašem mentalnom stanju, vašem borbenom IQ-u i vašem tijelu. Za sada se moje tijelo osjeća dobro."

U ovom trenutku njegova života, cijeli proces borbe oduzima puno vremena, a Johnson nije siguran je li je to vrijedno i to je veliki razlog zašto bi njegova MMA karijera mogla doći kraju.

"Kada se pripremate za ove borbe, uzmete si osam do 12 tjedana. Ovaj trening kamp je bio jako dug, a ljudi to ne shvaćaju. Bio sam u Arizoni u veljači na treninzima s Henryjem Cejudom i njegovim timom. Onda sam se vratio i odradio kamp od kraja veljače sve do kraja travnja (u Washingtonu), a onda sam otišao u Colorado i odradio borbu. Dakle, to je ogroman dio koji oduzimam drugim aktivnostima sa svojom obitelji ili poslom ili drugim stvarima koje mogu raditi izvan borbe. To je puno."

"Kada se to kaže, ako se želim usredotočiti na nešto drugo i biti uspješan, moram moći koristiti istu energiju koju koristim u svojim kampovima kako bih bio uspješan u drugim pothvatima u svom životu", zaključio je.

Linker
18. svibanj 2024 22:42