Ostalo

Iduća izazivačica Cris Cyborg bit će borkinja koja je savladala dvije velike UFC prvakinje

Cris Cyborg

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Uskoro bi trebala službeno biti ugovorena iduća borba najveće Bellatorove ženske zvijezde

Prošle su tri godine otkako je Cris Cyborg porazom od Amande Nunes ostala bez titule UFC prvakinje perolake kategorije. Nije to bio njen posljednji nastup u Octagonu. Borila se još sredinom 2019. protiv Felicije Spencer koju je savladala, nakon čega je pristupila Bellatoru. U promociji koju vodi Scott Coker, čovjek koji ju je kroz Strikeforce svojevremeno izgradio, odmah je došla do titule, a onda je istu tri puta obranila. Posljednji put napravila je to prije dva mjeseca, kad je pobijedila Sinead Kavanagh.

Već tada je bilo jasno tko bi trebala biti iduća protivnica 36-godišnje Brazilke, koja je u karijeri upisala 25 pobjeda i samo dva poraza. Cat Zingano jednostavno se istaknula svojim nastupima u prvi plan te je zapravo jedina borkinja iz Bellatorovog vrha perolake kategorije koja se protiv Cyborg nije oprobala. Da je upravo to borba koja slijedi za Cyborg, potvrdio je i njen poslodavac.

"Cat je istupila i želi se boriti protiv Cyborg, tako da je naš plan tu borbu uskoro dogovorili. Imat ćemo po nekoliko priredbi u veljači, ožujku, travnju i svibnju te uskoro počinje dogovarati i objavljivati velike borbe koje će se na njima održati", otkrio je Scott Coker u razgovoru za MMA Junkie.

39-godišnja Zingano također je neslavno napustila UFC, nakon nesretnog poraza koji joj je krajem 2018. godine nanijela Megan Anderson. Bellatoru je pristupila u ljeto 2020. godine te je do sada dva puta nastupila u njihovom borilištu, upisavši dvije pobjede. Time je svakako zaslužila priliku okušati se protiv jedne od najboljih i najopakijih borkinja svih vremena.

Zingano je u karijeri upisala 12 pobjeda i četiri poraza, a može se pohvaliti da je upisala pobjede nad dvije UFC prvakinje. Prije nego je to prošlog mjeseca napravila Julianna Pena, upravo je ona bila posljednja koja je savladala Amandu Nunes, a ima i pobjedu nad Mieshom Tate. U veljači 2015. godine borila se za titulu UFC prvakinje bantam kategorije, no tada ju je ekspresno savladala Ronda Rousey.

Dakle, iako je nedavno na Instagramu spomenula možebitni povratak u bantam, Cat će očito prije toga pokušati osvojiti titulu u kategoriji do 66 kilograma. Hrabro, mora se priznati.

Linker
07. svibanj 2024 01:01