Ostalo

Japanski kickboxing superstar na Silvestrovo će se boriti protiv 20 godina starije Prideove ikone

Tenshin Nasukawa

 screenshot (YouTube, Rizin)
Japanska promocija po običaju posljednjeg dana godine organizira svoju veliku priredbu

Slijedom pandemije u Rizinu je došlo do puno promjena te su u prvi plan stavljeni japanski borci pa njihov novogodišnji program globalno niti nije suviše uzbudljiv, no danas se ipak pojavila jedna borba koja zbog samih imena zvuči zanimljivo. Iako je i tu u pitanju japanski okršaj, oba borca itekako su nam većini poznata.

Međusobnu borbu uz posebna pravila odradit će Takanori Gomi i Tenshin Nasukawa.

Ovdje nam odmah u prvi plan dolazi razlika u njihovim godinama. Gomiju su 43, a Nasuwaki 23 godine. Osim toga, Gomi je MMA borac, dok je Tenshin jedna od najvećih svjetskih kickboxing zvijezda. Na kraju vrijedi spomenuti i razliku u težini. Nasukawa je borac muha kategorije, odnosno najčešće nastupa na težini od 58 kilograma. Gomi je većinu karijere bio borac lake kategorije, do 70 kilograma. Ipak, posljednji nastup u Rizinu odradio je s čak 78.

Pravila za ovaj meč najbolje možemo opisati kao boksačku ekshibiciju na dvije runde, no bit će to dovoljno da Rizin u jednoj manjoj količini zadovolji afinitete svoje publike koja je navikla na "freak show" borbe.

Nasukawa je inače vlasnik profesionalnog kickboxing omjera od 42-0. Gomi je svoje zlatne dane proveo u Prideu, gdje je bio prvak lake kategorije i zapravo jedna od najvećih zvijezda cijele legendarne promocije. Nakon toga je s manje uspjeha nastupao u UFC-u, dok posljednjih godina ponekad obuće rukavice i nastupi u Rizinu. Tako će biti i ovog puta.

Nasukawa je poznat i po boksačkoj ekshibiciji iz 2018. godine, kad je poražen od Floyda Mayweathera. Unatoč tome, najavio je kako će iduće godine napustiti kickboxing i u potpunosti se posvetiti boksu.

Linker
18. svibanj 2024 17:06