Ostalo

Kineska vlada zabranila tetovaže u MMA borbama

Darren Elkins, Cody Garbrandt i Song Yadong
Nevjerojatna vijest dolazi iz Kine. Naime, mediji obavještavaju kako je tamošnja vlada zabranila tetovaže u borilačkom sportu. To automatski dovodi u probleme i održavanje idućeg UFC eventa u najmnogoljudnijoj državi svijeta.

Ovu vijest prvi je preko Twittera otkrio poznati tajlandski muay thai tim "Phuket Top Team", uz informaciju kako je Kina već ranije zabranila hip hop kulturu, kao i filmove u kojima se pojavljuju glumci s tetovažama. Sad su to isto prenijeli na MMA, odnosno borci s tetovažama nemaju pravo nastupa ako iste ne pokriju trakama ili se bore u "rash guardovima", odnosno trenirkama.

Iz istog tima su otkrili kako je zakon na snazi od prvog dana ovog mjeseca i da su ih već svi kineski promotori pitali imaju li njihovi borci tetovaže po tijelu. U slučaju da one postoje, borci većinom odmah dobivaju odbijenicu, odnosno promocije se ne žele dovoditi u možebitne probleme.

Ovo bi moglo stvoriti veliki problem UFC-u i održavanju njihove priredbe u Shenzhenu. Ona je na rasporedu 31. kolovoza, a glavna zvijezda iste je prvakinja slamka kategorije Jessica Andrade. Ona po svom tijelu ima nekoliko tetovaža i već samu nju bi to dovelo u neugodnu situaciju.

Iako je nekoliko borbi najavljeno za UFC-ovu kinesku priredbu, jedino je "main event" između Andrade i Weili Zhang službeno potvrđena borba. UFC tako ima opciju svojoj prvakinji dati naredbu da nastupi u majici ili rash guardu, dok bi ostatak programa mogli pokušati napuniti borcima bez tetovaža. Bio bi to zanimljiv zadatak za matchmakere.

Linker
04. svibanj 2024 22:47