Ostalo

KSW 71: Ziolkowski teškom mukom obranio pojas protiv borca kojeg je Filip Pejić ekspresno nokautirao

Marian Ziolkowski

 Screenshot (youtube, Ksw)
Zanimljiv event održala je najjača poljska MMA promocija

Pomalo u sjeni sjajne UFC-ove priredbe, ali i boksačkog meča između Beterbieva i Smitha, ostao je sinoćnji KSW 71 event. Poljski Torun ugostio je ovu priredbu, a nažalost, ovaj put niti jedan regionalni borac nije nastupio na KSW-ovoj priredbi.

U glavnoj borbi večeri Marian Ziolkowski (25-8-0) uspješno je obranio titulu prvaka u lakoj kategoriji. Protivnik mu je bio Sebastian Rajewski (12-7-0), a jednoglasnom odlukom sudaca slavio je Ziolkowski.

Bio je to jako težak meč za prvaka KSW-ove lake kategorije. Rajewski ga je opako uzdrmao u drugoj rundi, ali Ziolkowski je pokazao srce prvaka i uspješno je okrenuo meč u svoju korist. Time je Poljak došao do treće uzastopne obrane titule. Prvakom je postao krajem 2020. godine, nakon odlaska Mateusza Gamrota u UFC. 31-godišnji ''Golden Boy'' uživa vjerojatno najbolje dane svoje karijere i preostaje vidjeti tko ga može skinuti s trona.

Što se Rajewskog tiče, radi se 30-godišnjem Poljaku koji je u 11. mjesecu 2020. godine izgubio od Filipa Pejića nakon samo 12 sekundi borbe. Bio je to drugi najbrži finiš u povijesti KSW-a, no Rajewskom su kola krenula uzbrdo nakon toga. Upisao je tri pobjede u nizu, a jednu od njih protiv Save Lazića. Time je zaslužio napad na titulu, ali Ziolkowski se pokazao pretvrdim orahom.

Još jedan bivši protivnik Filipa Pejića mogao bi biti sljedeći izazivač Ziolkowskog. Daniel Torres nakon gubitka pojasa u perolakoj kategoriji odlučio se za prelazak u laku kategoriju. U četvrtom mjesecu ove godine upisao je pobjedu na EMC 9 eventu, a ostao je u lakoj kategoriji i na sinoćnjem KSW 71 eventu. Jednoglasnom odlukom pobijedio je Borysa Mankowskog, bivšeg prvaka KSW-ove velter kategorije. Mankowski je uoči ove priredbe bio prvorangirani izazivač u lakoj kategoriji i stoga je ovo velika pobjeda za Daniela Torresa.

U sunaslovnoj borbi večeri gledali smo možda i najiščekivaniji meč ovog eventa. Errol Zimmerman i Marcin Rozalski obračunali su se u kickboxing meču, ali s MMA rukavicama. Slavio je Zimmerman tehničkim nokautom u drugoj rundi. Inače, 36-godišnji ''Bonecrusher'' iza sebe ima 113 kickboksačkih nastupa (83-28-1, 1 NC) i bivši je osvajač K-1 Grand Prixa (2008. godine). Bio je izazivač za pojas i u Gloryju, ali Rico Verhoeven bio je bolji u tom meču. Zimmerman je ranije u svojoj karijeri (2012. godine) uspio pobijediti i Verhoevena, a u svom rezimeu ima pobjede nad imenima poput Hesdyja Gergesa, Jeromea Le Bannera, Zabita Samedova, Stefana Leke itd. Sinoć je upisao prvu pobjedu od 2017. godine, a posljednji nastup do ovog sinoćnjeg, odradio je u 12. mjesecu 2020. godine. Tada ga je Rade Opačić nokautirao u drugoj rundi borbe.

Marcin Rozalski 43-godišnja je legenda KSW-a. Radi se o MMA borcu (7-4-0) i kickboksaču (22-10-0) koji u svom rezimeu ima KSW-ovu titulu prvaka u teškoj kategoriji. Nakon samo 16 sekundi, Rozalski je 2017. godine nokautirao Fernanda Rodriguesa Jr.-a i time je upisao najbržu pobjedu u KSW-ovim mečevima za titulu. Rozalski nakon toga nije nastupao u MMA-u, a posljednji nastup odradio je u desetom mjesecu 2020. godine protiv Josha Barnetta. Bio je to bare knuckle boksački meč, a Barnett je slavio prekidom u drugoj rundi.

Rozalski je sinoć ponovno stupio u KSW-ov kavez, ali Errol Zimmerman jednostavno je puno potkovaniji kickboksač i borac od Marcina Rozalskog.

Poznati poljski boksač Artur Szpilka (24-5-0) odradio je svoj MMA debi, a tehničkim nokautom u drugoj rundi pobijedio je Serhiyja Radchenka. Ukrajinac je također prvenstveno boksač, a iza sebe ima četiri MMA borbe (2-2-0).

Kompletne rezultate KSW 71 eventa možete pročitati pri dnu teksta.

KSW 71 - rezultati:

Marian Ziolkowski defeated Sebastian Rajewski via jednoglasnom odlukom sudaca

Errol Zimmerman def. Marcin Rozalski via TKO - R2, 1:26

Daniel Torres defeated Borys Mankowski via jednoglasnom odlukom sudaca

Artur Szpilka defeated Sergey Radchenko via TKO - R2, 2:52

Jakub Wiklacz defeated Bruno Santos via jednoglasnom odlukom sudaca

Roman Szymanski def. Valeriu Mircea via TKO - R1, 5:00

Michal Martinek def. Filip Stawowy via jednoglasnom odlukom sudaca

Donovan Desmae def. Artur Sowinski via submission (armbar) - R2, 2:42

Marc Doussis def. Przemyslaw Dzwoniarek vis submission (giljotina) - R2, 2:59

Linker
02. svibanj 2024 05:20