Ostalo

Najveći Rizinov event oduševio: Titule za Kapea, Ham i Prochasku, Grand prix pripao Musaevu

Tofiq Musayev i Manel Kape
 screenshot
Kraj godine dobio je najveću Rizinovu priredbu do sada, a borbe održane u ringu Saitama Arene u potpunosti su opravdale taj naziv.

Glavna borba priredbe bila je veliki revanš između Manela Kapea i Kaija Asakure, a Japanac je bio favorit za drugi put savladati Portugalca. No, dogodilo se to da je početkom druge runde pogođen sjajnim udarcem, a onda udarcima na podu i završen. Kape je tako postao Rizinov prvak bantam kategorije te je najavio veliku godinu. Velika godina, ali svakako i velika karijera je pred japanskim kickboxing čudom, Tenshinom Nasukawom. On je još jednom oduševio brzinom i raznovrsnošću svojih udaraca te je prekidom u prvoj rundi savladao sunarodnjaka Ruija Ebaku.

Bivša UFC borkinja Seo Hee Ham dočekala je svoj trenutak slave postavši prvakinja atom kategorije pobjedom nad Ayakom Hamasaki. Mikuru Asakura imao je više sreće od svog brata te je savladao Johna Teixeiru, a glavni program otvoren je slavljen Rene Kubote, koja je u revanšu savladala Lindsey VanZandt.

Tofiq Musaev pobjednik je Grand Prix turnira lake kategorije gdje je prvo u polufinalu nokautirao Johnnyja Casea, a onda je u finalu bio bolji od Bellatorove ikone Patrickyja Freirea. Jiri Prochaska ostao je prvak poluteške kategorije nokaut pobjedom nad C.B. Dollawayem, a impresivne pobjede još su upisali Patrick Mix protiv Yukija Montoye i Jake Heun protiv Satoshija Ishiija.

Rizin tako završava godinu sjajnim programom koji je trajao preko osam sati i kojim su pokazali da i oni imaju itekako što za ponuditi.

Rizin 20 - Rezultati

Manel Kape def. Kai Asakura - TKO (R2, 0:38)
Tenshin Nasukawa def. Rui Ebata - TKO (R1, 2:44)
Seo Hee Ham def. Ayaka Hamasaki - podijeljena sudačka odluka
Mikuru Asakura def. John Teixeira - jednoglasna sudačka odluka
Rena Kubota def. Lindsey VanZandt - TKO (R3, 4:42)

Tofiq Musaev def. Patricky Freire - jednoglasna sudačka odluka
Jiri Prochazka def. C.B. Dollaway - KO (R1, 1:55)
Simon Biyong def. Vitaly Shemetov - TKO (R2, 0:58)
Hiromasa Ogikubo def. Shintaro Ishiwatari - podijeljena sudačka odluka
Jake Heun def. Satoshi Ishii - TKO (R1, 1:12)
Patrick Mix def. Yuki Motoya - submission (R1, 1:36)
Miyuu Yamamoto def. Suwanan Boonsorn - jednoglasna sudačka odluka
Patricky Freire def. Luiz Gustavo - TKO (R1, 0:28)
Tofiq Musaev def. Johnny Case -TKO (R1, 2:46)

Linker
16. svibanj 2024 17:03