Ostalo

Nastavlja se ljubav između UFC-ovih boraca i Kadyrova: Cody Garbrandt trenirao je s Ramzanovim sinom

Ali Kadyrov (lijevo), Cody Garbrandt (sredina) i Khamzat Chimaev

 Instagram (ali Kadyrov)
Bivši prvak UFC-ove bantam kategorije ne skriva konekciju s vođom Čečena

Dok je već općepoznato da Khamzat Chimaev gaji veliko prijateljstvo s čečenskim vođom Ramzanom Kadyrovim, a ista stvar se veže i uz Magomeda Ankalaeva, borilačka javnost pomalo je ostala iznenađena informacijom da borci poput Kamarua Usmana, Justina Gaethjea i Henryja Cejuda također gaje simpatije prema ozloglašenom vođi.

Krajem 11. mjeseca, Karim Zidan izvijestio je javnost o tome da je spomenuti trojac bio u posjeti Čečeniji te su isprobavali oružje u objektu specijalnih jedinica u Čečeniji, a radi se o objektu gdje ruski vojnici treniraju za invaziju na Ukrajinu.

Justin Gaethje jedini se zapravo oglasio po pitanju ovih optužbi, a UFC-ov borac lake kategorije zapravo je odgovorio Daveu Portnoyju s Barstool Sportsa.

‘‘To je izravna laž i kleveta. Nikad nisam niti upoznao tog tipa (Kadyrova). Goni se.‘‘, napisao je Gaethje, a kasnije je dodao još informacija:

‘‘Želite li reći da svi Rusi isto izgledaju? Išao sam na dječji rođendan, a također volim pucati iz oružja.‘‘, pravdao se Justin.

Što se Usmana tiče, Karim Zidan navodi da je bivši UFC-ov prvak velter kategorije čak triput bio u posjeti Čečeniji, a isti novinar danas je otkrio kako je još jedan UFC-ov borac ostvario određenu konekciju s obitelji Kadyrov.

Cody Garbrandt, bivši UFC-ov prvak bantam kategorije fotografirao se u Dubaiju s Khamzatom Chimaevim i Alijem Kadyrovim, sinom Ramzana Kadyrova.

Ali je na preko Instagram ‘‘storyja‘‘ podijelio fotografije sa zajedničkog treninga, a kasnije je na svom Instagramu objavio fotografiju s Khamzatom i Codyjem.

‘‘Još jedan prvak pristigao je u kamp.‘‘, napisao je Ali.

Cody Garbrandt nedavno je ugovorio meč protiv Julia Arcea, a borba će se održati 4. ožujka (treći mjesec) sljedeće godine. Podosta je vremena do tog meča, a Cody je ususret borbi očito odradio pokoji trening i s obitelji Kadyrov, točnije sa sinom Alijem. Lako je primijetiti da je Ali Abdelaziz poveznica svim borcima povezanim s Kadyrovim. Jedan od najpoznatijih MMA menadžera na svijetu očito na taj način održava dobre odnose s vođom Čečena.

Inače, američke vlasti, točnije Ministarstvo financija zabranilo je krajem 2020. godine svojim državljanima bilo kakvo stupanje u poslovne veze s Ramzanom Kadyrovim, a Državno tajništvo pomno prati veze UFC-ovih boraca s Kadyrovim. Sankcija zasad nema, ali nije isključeno da ih u budućnosti bude.

Linker
02. svibanj 2024 22:22