Ostalo

Abdul-Kerim Edilov pronađen mrtav nakon prekida prijateljstva s Ramzanom Kadyrovim

Kadyrov i Edilov

 Twitter (karim Zidan)
Edilov je prvo bio miljenik Kadyrova, a u jednom trenutku je bio i trener njegovim sinovima nakon čega dolazi do naglog zahlađenja odnosa

Čečenski aktivisti prenijeli su jednu tužnu vijest. Naime, bivši UFC borac i boksač Abdul-Kerim Edilov pronađen je mrtav, a imao je samo 30 godina. Detalji o njegovoj smrti za sada nisu poznati, niti je poznat točan način na koji je umro.

Edilov je inače bivši UFC borac, a u svojoj MMA karijeri je imao 17 pobjeda i četiri poraza. UFC ga je otpustio zbog povezanosti sa čečenskim diktatorom, a posljednji MMA meč je odradio protiv Bojana Mihajlovića 2017. godine.

Inače, Edilov je prvo bio veliki miljenik Ramzana Kadyrova. U jednom je trenutku čak bio i trener njegovim sinovima, no iz nepoznatog razloga njihova veza je doživjela krah te je Edilov ostao bez svega. Iako nitko ne krivi Kadyrova direktno, mnogi insinuiraju da upravo on ima veze sa iznenadnom smrću 30-godišnjeg Edilova.

Često se kao razlog napuštanja UFC-a navodilo da se često ozljeđivao, no mnogi izvori govore da ga je na to natjerao upravo Kadyrov. Informacije o ovom nemilom događaju doslovno dolaze ‘‘na kapaljku‘‘, no Karim Zidan je renomirani novinar koji je najbolje upućen u lik i djelo Ramzana Kadyrova.

Upravo je Zidan rekao da se veza Edilova i Kadyrova narušila te da je to mogući razlog ovog događaja. U ovoj poziciji je teško bilo što tvrditi, svi mediji mogu samo prenositi one informacije koje dobivaju od relevantnih izvora.

Nadamo se kako će u danima koji slijede doći više informacija o ovome, a svakako ćemo ih prenijeti ukoliko se nešto od toga i potvrdi.

Linker
22. travanj 2024 22:52