Ostalo

Patrik Kincl porazio Karlosa Vemolu u jako lošem meču; Glismann oduševio rijetko viđenim ‘submissionom‘

Patrik Kincl

 Michal Beránek/CNC/Profimedia
Glavni grad Češke Republike sinoć je ugostio interesantan event u režiji Oktagon organizacije

Veliku pobjedu upisao je Ahmed Vila na sinoć održanom Oktagon 43 eventu. Bila je to velika priredba u Pragu, a Vila je ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi porazio Norvežanina Kimba Thinghaugena. O tom meču pisali smo vam u zasebnom članku i detaljniji izvještaj možete pročitati klikom na LINK.

No, što je s ostatkom priredbe? Revanš između Patrika Kincla (27-10) i Karlosa Vemole (34-7) bio je glavna priča večeri. Kincl je branio pojas u srednjoj kategoriji, a istovremeno se pokušavao i revanširati Karlosu Vemoli za poraz iz 2018. godine. Vemola je nakon te pobjede nad Kinclom upisao 13 pobjeda i jedan poraz, a vrlo uspješan bio je i Kincl nakon poraza nad Vemolom. Patrik je upisao sedam pobjeda i poraz od Roberta Soldića.

Oba češka borca došla su prepuni samopouzdanja na Oktagon 43 event, a očekivao se zanimljiv meč. Nažalost, publika je dobila pet rundi vrlo nesadržajnog dvoboja. Karlos Vemola bio je totalno bezidejan i nemoćan, a krivnju za podosta loš meč, osim boraca, snosi i sudac koji je trebao borce poticati na više akcije. U određenim trenucima Vemola je pokušavao srušiti Kincla, ali to mu nikako nije uspijevalo. Karlos bi potom obgrlio nogu Kincla i borci bi u toj poziciji provodili, odnosno gubili vrijeme. Sudac je trebao razdvajati borce u takvim situacijama, ali svoj posao nije najbolje obavlja i dobili smo jedan vrlo loš meč.

Patrik Kincl na kraju je uspješno obranio pojas, a Vemolu je porazio jednoglasnom odlukom sudaca (49-46, 50-45, 50-45). Tako je Soldićev rival porazio Vemolu kojeg smo prošle godine gledali kako pobjeđuje Aleksandra ‘‘Jokera‘‘ Ilića. 37-godišnji Vemola uistinu je razočarao u ovom meču, a s obzirom na meč kakav smo gledali, pomalo je nejasno kako je Vemola izašao iz borbe s toliko štete na licu. Razočarani ‘‘Terminator‘‘ podosta ljutito i razočarano napustio je kavez, ali zasluženo je izgubio ovaj meč.

Vjerojatno najveću pažnju od ostalih sudionika eventa zaslužio je danski borac Louis Glismann (11-2-0). Glismann je nastupio u četvrtfinalu Oktagonovog turnira u velter kategoriji, a prolaz u polufinale izborio je ‘‘submissionom‘‘ koji se uistinu jako, jako rijetko viđa, posebice u MMA kavezima.

Glismann je ‘‘inverted omoplatom‘‘ prisilio Melvina van Suijdama (14-6-0) na predaju tri sekunde prije kraja prve runde. Bio je to prekrasan potez Glismanna koji je time upisao osmu pobjedu ‘‘submissionom‘‘ u svojoj dosadašnjoj karijeri. Snimku završnice možete pogledati klikom na LINK.

Osim Glismanna, ulazak u polufinale izborio je i David Kozma koji je uz Glismanna ponajveći favorit za osvajanje turnira. David Kozma jednoglasnom odlukom sudaca porazio je Alexa Lohorea, a sve tri runde otišle su na stranu Kozme koji je rutinski izborio prolaz u polufinale.

Amiran Gogoladze i Liam Etebar odradili su meč u kojem su se borili za status rezervnog borca za turnir velteraša. Amiran Gogoladze došao je do pobjede jednoglasnom odlukom sudaca.

Ponudio je Oktagon nekoliko zanimljivih mečeva u sklopu ovog eventa, ali prava je šteta jer je publika gledala jako loš ‘‘main event‘‘. Kincl i Vemola sada su na 1-1 međusobnom omjeru, ali nakon ovakvog meča kakav su pružili sinoć, vjerojatno ne postoje fanovi koji trenutno žele trilogiju.

Kompletne rezultate Oktagon 43 eventa pročitajte ispod ovog teksta.

Oktagon 43 - rezultati:

Glavni dio priredbe:

Patrik Kincl (c) def. Karlos Vémola by jednoglasnom odlukom sudaca (49-46, 50-45, 50-45) — za titulu prvaka u srednjoj kategoriji

David Kozma def. Alex Lohoré by jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-27, 30-27) — Tipsport Gamechanger Četvrtfinale

Louis Glismann def. Melvin van Suijdam by submission (omoplata), R1, 4:57— Tipsport Gamechanger Četvrtfinale

Robert Bryczek def. Lee Chadwick by TKO - R1, 2:41

Mateusz Legierski def. Matěj Kuzník by jednoglasnom odlukom sudaca

Miroslav Brož def. Robert Pukač by podijeljenom sudačkom odlukom (28-29, 29-28, 29-28)

Preliminarni dio priredbe:

Marek Mazúch def. Gianni Melillo by TKO - R2, 1:53

Amiran Gogoladze def. Liam Etebar by jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-27, 30-26)

Marc Doussis def. Daniel Toledo by submission (giljotina), R1, 2:59

Ahmed Vila def. Kim Tinghaugen by submission (RNC), R1, 3:55

Matěj Daněk def. Endrit Brajshori by submission (RNC), R2, 3:26

Linker
07. svibanj 2024 09:51