Ostalo

PFL objavio turnirske borbe u prve dvije kategorije, nekoliko odličnih uparivanja skače u prvi plan

Anthony Pettis

 screenshot (YouTube, PFL)
Za mjesec dana krenut će nova uzbuđenja iz PFL-ovog ‘Smart Cagea‘

23. travnja u Arlingtona, savezna američka država Teksas, započet će PFL-ova četvrta sezona turnira u šest različitih kategorija, gdje će se 60 boraca i borkinja boriti za šest nagrada u iznosu od milijun dolara, svaku u jednoj kategoriji.

Na toj prvoj priredbi održat će se prve ovosezonske borbe u lakoj i poluteškoj kategoriji te su objavljeni svi sudionici unutar njih, kao i borbe koje će se održati na prvoj priredbi. U turniru su oba branitelja prošlosezonskih titula, kao i još nekoliko zanimljivih imena.

Prošlosezonski pobjednik lake kategorije, Brazilac Raush Manfio, svoj će ovosezonski put otvoriti protiv Dona Madgea, sjajnog borca iz Južnoafričke Republike, koji je svojevremeno bio trener za borbu na nogama Cris Cyborg. On je također uspješno odradio dvije borbe u UFC-u, no onda je odabrao prijeći u redove PFL-a. Nakon velikog razočaranja koju mu je donijela prošla sezona, u koju je ušao kao najveća zvijezda, Anthony Pettis novu će otvoriti protiv debitanta Mylesa Prycea. Ovosezonsko veliko pojačanje, Jeremyja Stephensa, čeka odlični boksač Clay Collard, dok još jednu pridošlicu iz UFC-a, Steviea Raya, čeka Alexander Martinez. Posljednji par unutar lake kategorije čine Olivier Aubin Mercier i Bruno Miranda.

Vrijedi primijetiti kako u PFL-u više nema finalista prošle dvije sezone, Loika Radzabova, kao niti Marcina Helda.

U obranu titulu poluteške kategorije Antonio Carlos Junior krenut će protiv debitanta Delana Montea. Emiliano Sordi, prvak druge sezone, otvorit će protiv neporaženog Josha Silveire, a tu je i donedavni član Cro Cop Teama, Teodoras Aukštuolis, kojeg u prvom kolu čeka prošlosezonski finalist Marthin Hamlet. Preostala dva para čine bivši UFC-ovci Omari Akhmedov i Viktor Pešta te Bruce Soutu i čovjek kojeg možda pamtite iz UFC debija Israela Adesanye, Rob Wilkinson.

PFL 1 2022. - Popis borbi

Laka kategorija

Raush Manfio vs. Don Madge
Anthony Pettis vs. Myles Price
Clay Collard vs. Jeremy Stephens
Alexander Martinez vs. Stevie Ray
Olivier Aubin-Mercier vs. Bruno Miranda

Poluteška kategorija

Antônio Carlos Júnior vs. Delan Monte
Emiliano Sordi vs. Josh Silveira
Marthin Hamlet vs. Teodoras Aukštuolis
Omari Akhmedov vs. Viktor Pešta
Rob Wilkinson vs. Bruce Souto

Vjerujemo da bismo ovih dana trebali saznati parove druge priredbe, što nam je posebno zanimljivo, jer ćemo tada saznati protiv koga će se u prvom kolu boriti Ante Delija te tko mu je sve ove sezone konkurencija u lovu na milijun dolara, koji mu je prošle sezone zamalo izmakao.

Linker
28. travanj 2024 09:05