UFC

Potvrđeno je: UFC ovog ljeta i službeno dobiva svoju prvu ‘kvadrilogiju‘!

Deiveson Figueiredo vs. Brandon Moreno

 Dalton Hamm/Zuma Press/Profimedia
Deiveson Figueiredo i Brandon Moreno borit će se četvrti put za redom

U povijesti UFC-a do sada je održano ukupno 15 trilogija, odnosno 15 puta dogodila se situacija da se ista dva borca bore po tri puta. Nekad su to bile borbe u nizu, a nekad kroz različite faze karijere. Nekoliko trilogija je bila šampionsko, odnosno gdje je svaka borba kao ulog imala pojas UFC prvaka. Takva je bila i trenutno posljednja, ona koju su odradili Deiveson Figueiredo. Ali, to uskoro više neće biti trilogija.

Kako je saznao Ariel Helwani, četvrta borba ovog dvojca iz muha kategorije priprema se za srpanj ove godine i nekako je to očekivana odluka nakon ishoda posljednje borbe. Ta borba je održana u siječnju na UFC 270 priredbi, a Figueiredo je slavio jednoglasnom odlukom sudaca, odlukom s kojom se Moreno nije složio, a uz njega je bio i velik broj fanova. Ako pogledamo realno, odluka nije dvojbena. Figueiredo je uistinu dobio tri runde te borbe, a dojam koji može prevariti stvara činjenica da je Moreno svoje dvije runde uzeo puno uvjerljivije i dominantnije.

Kako je trenutno situacija takva da je svaki pobijedio po jednom te da su odradili jednu neodlučenu borbu, odmah se počelo govoriti o tome da kvadrilogija jedina ima smisla. S druge strane, velika je šansa da će se održati još jedna vrlo neizvjesna borba koja, neovisno o tome kakva će biti sudačka odluka, još jednom neće dati odgovor na to tko je bolji, a tako se oni mogu boriti u nedogled. Ono što je pozitivno je činjenica da su im sve tri borbe bile uistinu uzbudljive i užitak za pogledati pa će se rijetko tko buniti protiv četvrte.

Zanimljivo je navesti kako je i do sama trilogije došlo tako da to nije bio prvobitni plan. Moreno je obranu titule trebao imati protiv Alexandrea Pantoje, no Brazilac zbog ozljede nije bio u mogućnosti prihvatiti borbu te je Figueiredo dobio priliku pokušati vratiti pojas prvaka, što je uspio.

Muha kategorija dobit će relevantnog izazivača nadolazećeg vikenda, nakon što svoju borbu odrade Askar Askarov i Kai Kara France, no pobjednik iste će onda morati pričekati da onaj glavni dvojac odradi svoj posao.

Priredba na kojoj će se borba naći nije specificirana. UFC prvog vikenda u srpnju organizira veliku PPV priredbu, no nije isključena niti opcija PPV priredba zadnjeg vikenda u mjesecu, kao niti to da se odluče ovom borbom ukrasiti jedan Fight Night.

Linker
07. svibanj 2024 06:25