Ostalo

PFL turnir: UFC-ov ‘gatekeeper‘ u lovu na milijun dolara!

Jeremy Stephens

 Screenshot(Youtube, Ufc)
Uvijek ga je bilo zanimljivo gledati u kavezu i izvan njega

Danas, 20. travnja (4. mjesec), starta turnir PFL organizacije koji će uključivati neka nova i stara lica. Zanimljivo novo lice koje ćemo imati prilike gledati je UFC-ov veteran i svojevrsni "gatekeeper" Jeremy Stephens.

Iako je u pod okriljem UFC-a zaredao 5 poraza i jednu poništenu borbu, Stephens je priuštio težak otpor svakom svom protivniku i definitivno nije za podcijeniti. Dobrodošlicu na turnir priredit će mu Clay Collard koji je u posljednjih 5 nastupa upisao 4 pobjede i jedan poraz. PFL-ov turnir ima glavnu nagradu od milijun dolara, te vjerujemo kako je to motivacija svakome od boraca da se pokaže u najboljem svijetlu i po mogućnosti traži prekid nokautom zbog dobivanja ekstra bodova.

Stephens je poznat kao borac koji je uvijek preferirao izmjene udaraca i akciju, bio agresor i išao naprijed te nikada nije imao problema s primanjem udaraca. Ovo mu je možda i posljednja velika prilika za uspjeh jer ako se ne pokaže u ovom turniru vjerojatno neće dobiti poziv za sudjelovanje iduće sezone.

Očekuje se da Stephen preuzme inicijativu i u meč uđe jako i agresivno kao i uvijek do sada, no pitanje je hoće li mu ovaj put navedena taktika uroditi plodom. Collard je s druge strane izvrstan tehničar i vrhunski borac u svim aspektima borbe te se stoga očekuje da pametnom taktikom neutralizira Stephensonove pokušaje te izdominira ovom borbom od početka do kraja. Moglo bi se čak reći kako je on jedan od glavnih favorita za osvojiti ovaj turnir iz kojeg bi izašao bogatiji za milijun dolara.

Ovoga tjedna u akciji ćemo gledati ukupno 10 boraca poluteške kategorije i 8 boraca lake kategorije. Najvažniji meč lake kategorije bit će onaj između Rausha Manfioa i Dona Madgea, dok će se u poluteškoj kategoriji boriti prošlogodišnji osvajač turnira Antonio Carlos Jr. protiv Delana Montea.

Sve borbe i sudionike ovog turnira možete pogledati u nastavku.

PFL 1 2022 - raspored borbi:

CLAY COLLARD VS. JEREMY STEPHENS - laka kategorija

RAUSH MANFIO VS. DON MADGE - laka kategorija

ANTONIO CARLOS JR. VS. DELAN MONTE - poluteška kategorija

NATAN SCHULTE VS. OLIVIER AUBIN-MERCIER - laka kategorija

EMILIANO SORDI VS. CORY HENDRICKS - poluteška kategorija

ALEX MARTINEZ VS. STEVEN RAY - laka kategorija

MARTHIN HAMLET VS. TEODORAS AUKSTUOLIS - poluteška kategorija

OMARI AKHMEDOV VS. VIKTOR PESTA - poluteška kategorija

ROB WILKINSON VS. BRUCE SOUTO - poluteška kategorija

SIMEON POWELL VS. CLINTON WILLIAMS - poluteška kategorija

Linker
18. svibanj 2024 22:43