Ostalo

Phil De Fries saznao ime sljedećeg protivnika: Dobit će priliku revanširati se nekoć velikoj UFC-ovoj nadi

Phil De Fries

 Instagram (ksw)
Prvak KSW-ove teške kategorije predvodit će KSW-ov event u Češkoj

Sve do 25. veljače (2. mjesec) morat ćemo čekati na sljedeći KSW-ov event. Najjača poljska MMA organizacija dolazi u Češku, a KSW 79 event održat će se u Liberecu. Sve do večeras, KSW 79 nije imao glavnu borbu večeri.

Pretpostavljalo se da će Phil De Fries predvoditi taj event, a neki su se nadali čak i revanšu s Darkom Stošićem. Ta nada ugasila se nakon što je Stošić obznanio svoj nastup na Brave-ovom eventu u Beogradu (18.2.).

Teško je bilo pretpostaviti s kime će KSW upariti De Friesa jer Britanac je na neki način počistio KSW-ovu tešku kategoriju. Čak sedam puta zaredom De Fries je obranio titulu u KSW-ovoj teškoj kategoriji i KSW se morao dobro potruditi da mu pronađu smislenog protivnika. Jesu li u tome uspjeli, teško je reći, ali protivnik je vrlo zanimljivo ime.

Todd Duffee (9-3-0) bit će De Friesov izazivač za titulu na KSW 79 eventu. 37-godišnji američki teškaš nekoć je bio velika nada teške kategorije, ali nikad zapravo nije opravdao svoj potencijal. Ukupno šest nastupa odradio je pod okriljem UFC-a, a upisao je tri pobjede, dva poraza i ‘‘no contest‘‘. Posljednji nastup odradio je u devetom mjesecu 2019. godine, a borba protiv Jeffa Hughesa završila je ‘‘no contestom‘‘ zbog uboda u oko. Duffee nije mogao nastaviti s borbom i to je bio njegov posljednji nastup. 2009. godine, Duffee je nokautirao Tima Haguea nakon samo sedam sekundi borbe i time je postao rekorder UFC-ove teške kategorije kad su najbrži nokauti u pitanju. Radi se o trećem najbržem nokautu u povijesti UFC-a.

Duffee je dugu pauzu imao od sedmog mjeseca 2015. godine do 9. mjeseca 2019. godine, a mučile su ga razne ozljede, ponekad i infekcije nakon operacije koljena. Todd je i ranije u svojoj karijeri (2013. godine) imao nešto dulju pauzu zbog Parsonage-Turner sindroma (akutni brahijalni neuritis). Radi se o rijetkom sindromu najvjerojatnije autoimune geneze, a karakteriziran je unilateralnom, naglo nastalom bolnošću ramena i ruke nakon koje slijedi slabost brahijalnog pleksusa. Liječnici su Duffeeju predviđali dvije godine pauze od treninga, ali Todd se treninzima uspješno vratio nakon šest mjeseci pauze.

Zašto je KSW odabrao baš Duffeeja za protivnika Phila De Friesa? Jedan od razloga leži i u povijesti između njih dvojice. De Fries i Duffee borili su se krajem 2012. godine, a Duffee je slavio tehničkim nokautom u prvoj rundi. Nešto više od deset godina kasnije, De Fries će dobiti priliku revanširati se.

Istina da je Todd Duffee od 2015. godine odradio samo dvije borbe, a pobjeu nije upisao od kraja 2014. godine. Ipak, nemojte ga unaprijed podcijeniti. Svih devet pobjeda u karijeri upisao je nokautom i uvijek je bio na glasu kao opasan udarač. 37 mu je godina i definitivno nije prestar, a nadamo se da će doći u najboljoj mogućoj fizičkoj spremi.

Linker
09. svibanj 2024 15:24