Ostalo

Poznati glumac Tom Hardy za vikend je osvojio čak dva jiu-jitsu turnira, oba humanitarnog karaktera

Tom Hardy

 Screenshot (twitter, Tom Hardy Daily)
Osim pred kamerama, Hardy se dobro snalazi i na strunjačama

Tom Hardy je ovog vikenda sudjelovao u humanitarnom BJJ turniru, u kojem je osvojio zlatnu medalju. Hardy je inače veliki fan borilačkih sportova, a MMA publici je poznat još iz filma ‘Warrior‘ iz 2011. godine.

44-godišnji Hardy nije dobar samo pred kamerama. Prošlog je vikenda osvojio čak dvije medalje, u gi i no-gi disciplinama. U jednom od mečeva protivnik mu je bio američki ratni veteran koji je rekao da mu je ruka skoro pukla kad mu je Hardy uhvatio ‘armbar‘, dok je pobijedio još jednu da dođe do željenog zlata.

Inače, organizacija za koju je turnir bio organiziran jest REORG. Ona se bavi podrškom veteranima, te službenom osoblju hitne i policije koji se bore s PTSP-om, depresijom i anksioznošću. Jedan od glavnih programa organizacije jest upravo mogućnost učenja jiu-jitse osobama kojima je pomoć potrebna.

Iako je Hardy kao glumac vrlo zauzet, izgleda da u svom rasporedu pronalazi mjesta i za sport. Inače je nositelj plavog pojasa u BJJ-u, a i u svojoj dosadašnjoj filmskoj karijeri je već nekoliko puta glumio borca, osim u navedenom ‘Wariorru‘.

Nekoliko video zapisa Hardyjevih borbi možete pronaći ispod:

Linker
03. svibanj 2024 06:36