Ostalo

Preminuo talentirani 27-godišnji član American Top Teama i PFL promocije

Jordan Young

 Screenshot (youtube, Pfl)
Više izvora potvrdilo je vijest o smrti MMA borca Jordana Younga

Tužna vijest dočekala je MMA javnost ovog vikenda. Riječ je o smrti 27-godišnjeg vrlo talentiranog borca Jordana Younga. Vijest o njegovoj smrti prvi je otkrio njegov boksački trener, Derik Santos. On je vijesti saznao dok se nalazio na boksačkoj priredbi s jednim svojim borcem te je otkrio kako se izdvojio da bi mogao u miru plakati, budući da ga je smrt ovog borca jako pogodila.

Otkrio je kako je Young trenutno bio u fazi oporavka od ozljeda, nakon čega su trebali nastaviti svoju suradnju. Također je otkrio kako ga je Young oduševio svojom snagom volje i sposobnošću proći kroz mnoge probleme koji su ga zatekli u životu. Preminuli borac inače je bio član originalnog American Top Teama.

Uzrok smrti nije naveden, a potvrda iste uskoro je došla od Professional Fighters Leaguea, promocije s kojom Young trenutno imao ugovor. Nastupio je na njihovoj posljednjoj priredbi, kad je upisao najveću pobjedu svoje karijere, savladavši donedavno rangiranog UFC borca, Omarija Akhmedova. Njegov omjer bio je 12 pobjeda i samo dva poraza. Ranije se borio u Bellatoru, a očekivalo ga se u četvrtoj sezoni PFL-a.

Kao što je navedeno, veliki dio Youngove karijere bio je vezan i za Bellator, gdje je upisao čak šest pobjeda u nizu, prije nego je 2019. godine izgubio od Juliusa Anglickasa. Tada je napustio Bellator i otišao u PFL, gdje je karijeru završio sa spomenutom jednom pobjedom i porazom koji mu je nanio Tom Lawlor.

Nema sumnje kako je MMA zajednica izgubila jednog talentiranog borca kojem su najbolji rezultati zapravo tek trebali uslijediti.

Linker
09. svibanj 2024 02:13