Ostalo

(VIDEO) Bellator 243: Chandler nokautirao Hendersona, Johnson završio Mitrionea

Chandler vs. Henderson
 screenshot/Facebook
Michael Chandler nokautirao je Bensona Hendersona u prvoj rundi glavne borbe Bellator 243 priredbe

Dugo očekivani revanš jedne od najboljih borbi u povijesti Bellatora nije ponudio ono što su fanovi htjeli vidjeti. Zapravo, sve je bilo gotovo za samo dvije minute, nakon impresivne predstave Michaela Chandlera. On je vrlo brzo uspostavio ritam koji mu odgovara, a onda je i nakon dvije minute nokautirao bivšeg UFC prvaka, čime je postao tek drugi borac uopće koji je to uspio.

U svojoj posljednjoj borbi na trenutnom ugovoru s Bellatorom, Chandler se nije mogao bolje prezentirati. Odmah nakon impresivne završnice poslao je upozorenje svim borcima lake kategorije na svijetu, ali se obratio predsjedniku Bellatora, Scottu Cokeru, vjerojatno time dodavši kako će promocija u kojoj je cijelu karijeru ipak imati prednost u pregovorima. Chandlera u UFC-u već godinama mnogi žele vidjeti i sad je prilika za Danu Whitea da napokon stavi ponudu ispred njega na stol. Ako se to ne dogodi, gotovo je sigurno da će ponovno dobiti prilku napasti Bellatorovu titulu, odnosno da će biti još jednog velikog revanša, protiv Patricia Freirea.

U sunaslovnoj borbi dva bivša UFC-ova teškaša, slavio je Timothy Johnson, prekidom u prvoj rundi protiv Matta Mitrionea. Borba je nakon jednog klinča brzo završila na podu, no sudac Mike Beltran nije vidio kako je do toga došlo zbog sudara glavama. Johnson je završio u gornjoj poziciji te je krenuo raditi na prekidu, do kojeg je i došao. Myles Jury iskoristio je prednost u visini protiv Georgija Karakhanyana, dok je Sabah Homasi jednoglasnom sudačkom odlukom savladao Curtisa Millendera. Očekivala se tu atraktivna borba, ali na kraju se dogodilo potpuno suprotno. Homasi je iskoristio lošu Millenderovu obranu od rušenja i rad iz donje pozicije te je osmišljenu taktiku proveo kroz sve tri runde.

Na uvodnom programu vidjeli smo pobjede Adama Boricsa, kojem se Mike Hamel pokazao kao izuzetno ozbiljan ispit te Valerie Lourede, koja je nokautirala Taru Graff. U vjerojatno najzanimljivijoj borbi uvodnog programa, Cris Lencioni bio je bolji od A.J.-ja Agazarma.

Bellator 243 - Rezultati

Michael Chandler def. Benson Henderson - KO (R1, 2:09)
Timothy Johnson def. Matt Mitrione - TKO (R1, 3:14)
Myles Jury def. Georgi Karakhanyan - podijeljena sudačka odluka
Sabah Homasi def. Curtis Millender - jednoglasna sudačka odluka

Adam Borics def. Mike Hamel - podijeljena sudačka odluka
Cris Lencioni def. A.J. Agazarm - jednoglasna sudačka odluka
Valerie Loureda def. Tara Graff - KO (R2, 5:00)
Grant Neal def. Hamza Salim - jednoglasna sudačka odluka
Charlie Campbell def. Nainoa Dung - TKO (R2, 1:42)
Dalton Rosta def. Mark Gardner - TKO (R1, 5:00)

Linker
27. travanj 2024 09:16