Ostalo

(VIDEO) BJJ Garryja Tonona danas nije funkcionirao: Thanh Le ekspresno ga je uspavao

Thanh Le vs. Garry Tonon

 Screenshot (youtube, One)
Najjača azijska MMA promocija pružila je još jednu priredbu s hrpom uzbuđenja

ONE-ova bantam kategorija dobila je novog prvaka. John Lineker pobijedio je Bibiana Fernandesa nokautom drugoj rundi, a više o toj borbi možete pročitati OVDJE. Ipak, što se tiče perolake kategorije, kralj je i dalje isti, a njegovo ime je Thanh Le (13-2-0). Garry Tonon (6-1-0) nadao se osvojiti prvu veliku titulu u MMA-u, ali njegova specijalka danas ga je koštala.

Brzo je Tonon brzo pokušao odvesti borbu u parter, što ne čudi s obzirom da se radi o jednom od najboljih grapplera na svijetu i višestrukom osvajaču brojnih odličja na najprestižnijim BJJ turnirima. Krenuo je Tonon zatvarati gard, ali odmah je napao nogu prvaka. Međutim, to se pokazalo lošim, jer Thanh Le pokazao se spremnim za takve napade, dok nitko nije spreman za bombe ovog fantastičnog 36-godišnjaka. Nekoliko puta Le je desnicom pogodio Tonona koji je završio u nesvijesti. 56 sekundi trebalo je prvaku da upiše prvu obranu pojasa kojeg je osvojio još u desetom mjesecu 2020. godine.

Garry Tonon jedan je od pionira poznatog ''Danaher Death Squada''. Radi se o timu Johna Danahera koji je okupljao ponajbolje grapplere svijeta, a specijalke su im bili ''submissioni'' kojim napadaju nogu protivnika. 2018. godine Tonon je odradio MMA debi te je upisao šest uzastopnih pobjeda u ovom sportu, sve pod okriljem ONE-a. Relativno brzo dogurao je do napada na pojas, ali njegovo glavno oružje danas nije funkcioniralo te je završio s one gubitničke strane. Ipak, Tononu je tek 30 godina i puno je prostora za napredak u MMA-u.

Thanh Le 36-godišnji je američki borac. Njegovo ime možda ne odaje dojam da se radi o Amerikancu. Njegov otac zapravo je odselio iz Vijetnama u Ameriku te se oženio ženom iz Kentuckyja. Le pod okriljem ONE-a ima pet pobjeda u jednako toliko nastupa, a svih pet upisao je nokautom. 2017. godine nastupio je na Dana White's Contender Seriesu. Nokautom u drugoj rundi savladao je Lazara Stojadinovića, američkog borca srpskih korijena. Ipak, ugovor s UFC-om nije dobio. Sean O'Malley jedini je borac koji je te večeri na DWCS-u potpisan od strane najjače svjetske MMA promocije.

image

Thanh Le

Screenshot (youtube, One)

Današnja ONE-ova priredba ponudila je uistinu pregršt zanimljivih trenutaka. Ukupno deset mečeva održano je u sklopu priredbe, a čak devet prekida imali smo prilike gledati. Vrijedi spomenuti kako se i Ismael Londt vratio nastupima. Surinamski kickboksač odradio je prvi nastup od 2019. godine, no Iranac Iraj Azizpour nokautirao ga je u drugoj rundi. Bio je to sjajan meč od početka do samog kraja i uistinu ga se isplati pogledati.

Snimka kompletne priredbe može se pogledati OVDJE, a pri dnu teksta pročitajte rezultate.

ONE: Lights Out - rezultati

Glavni dio priredbe:

MMA - Thanh Le def. Garry Tonon via KO - R1, 00:56

MMA - John Lineker def. Bibiano Fernandes via KO - R2, 03:40

MMA - Martin Nguyen def. Kirill Gorobets via KO/TKO - R2, 02:18

Kickboxing - Iraj Azizpour def. Ismael Londt via KO - R2, 02:01

MMA -Adrian Mattheis def. Alex Silva via TKO - R2, 00:05

Kickboxing - Zhang Peimain def. Josh Tonna via TKO (3 nokdauna) - R2, 02:11

Preliminarni dio priredbe:

MMA - Eko Roni Saputra def. Chan Rothana via submission (RNC) - R1, 01:34

Muay Thai - Iman Barlow def. Daniela Lopez via TKO - R1, 01:39

Muay Thai - Liam Nolan def. Kim Kyung Lock via TKO - R1, 01:02

Kickboxing - Lin Heqin def. Milagros Lopez via jednoglasnom odlukom

Linker
06. svibanj 2024 06:13