Ostalo

(VIDEO) Dobri, stari Pride: Sakuraba se prije 21 godinu upoznao sa svojom najvećom noćnom morom

Wanderlei Silva vs. Kazushi Sakuraba

 Screenshot (youtube, Ufc)
Legendarni japanski borac jednostavno nije imao rješenje za Wanderleija Silvu

Gotovo punih 15 godina prošlo je od posljednjeg Pride-ova eventa. Legendarna japanska borilačka promocija mnoge je uvela u svijet MMA-a i svi se s nostalgijom prisjećaju brojnih kultnih mečeva koji su se odvili pod njihovim okriljem.

Naš Mirko ''Cro Cop'' Filipović bio je jedan od boraca koji su uživali nevjerojatan status unutar promocije, no ništa manje legendarni nisu bili Wanderlei Silva i Kazushi Sakuraba. Upravo na njihov meč, UFC nas je odlučio podsjetiti putem svog YouTube kanala (UFC ima prava na Pride-ovu arhivu).

Na jučerašnji dan, prošla je točno 21 godina od prvog meča između Wanderleija Silve i Kazushija Sakurabe. Japanac je tada već bio etabliran ''THE Gracie Hunter'' te je bio na glasu kao ponajbolji borac u promociji. Nije niti Wanderlei došao u ovaj meč kao neiskusan borac, ali Sakuraba je ipak bio favorit.

Od samog početka, borci su ušli u otvorenu razmjenu i Wanderlei Silva završio je uzdrman na podu, nakon desnog krošea Sakurabe. Dobro se Wand oporavio i nedugo nakon toga Sakuraba je završio na tlu u donjoj poziciji. Pravila su dopuštala da borci pogađaju protivnika u glavu iz te pozicije, a Wanderlei Silva jako dobro koristio je takvu situaciju. Serijom udaraca dodatno je uzdrmao Sakurabu, a sve je završilo ''soccer kickovima'', Wandovom specijalkom. Legendarni Brazilac demolirao je japanskog heroja te večeri, a to je ponovio još dva puta nakon toga. Sakuraba jednostavno nije imao rješenje za Wanderleija Silvu.

Kako je izgledao njihov prvi meč od kojeg je prošla 21 godina, prisjetite se u videu pri dnu ovog teksta.

Linker
05. svibanj 2024 06:09