Ostalo

Yoel Romero: ‘Nakon što pobijedim Manhoefa, vraćam se u svoju srednju kategoriju‘

Yoel Romero 

 Rey Del Rio/Getty images/Profimedia
Želi postati prvak i u srednjoj i u poluteškoj kategoriji

Yoel Romero se u Bellatorov kavez vraća idućeg vikenda na priredbi u Dublinu. Bivši UFC-ov izazivač je nakon prelaska u Bellator promijenio i kategoriju, tako da se od tada bori u poluteškoj. No, prema njegovim riječima, još uvijek nije završio sa srednjom te se svakako u nju planira vratiti.

Romero (14-6 MMA, 1-1 Bellator) borit će se protiv veterana Melvina Manhoefa (32-15-1 MMA, 4-4 Bellator), a borba će se održati u Dublinu za nešto manje od dva tjedna. Radi se o poluteškoj kategoriji, a prema kladionicama je blagi favorit upravo Romero.

‘‘Zadovoljstvo mi je boriti se u Dublinu. To je jedno od mjesta gdje ljudi vole napraviti dobru predstavu. Što se Melvina tiče, ne razmišljam o tome hoću li ga pobijediti lagano ili ne. Ono o čemu razmišljam jest da obavim svoj posao, provedem ono što smo isplanirali u kampu i izaći s podignutim rukama iz kaveza‘‘, rekao je Romero za MMA Junkie.

‘‘Moj cilj je uvijek isti, moje ambicije su uvijek iste – postati prvak u obje kategorije. U ovoj borbi se borim u poluteškoj, a u sljedećoj ću skinuti nešto kilograma i boriti se u srednjoj. Manje ću jesti i vratiti se svojoj staroj kategoriji‘‘, zaključio je ‘Soldier of God‘.

Romero za sad u Bellatoru ima jednu pobjedu i jedan poraz. U debiju je poražen od Phila Davisa, dok je u petom mjesecu tehničkim nokautom pobijedio Alexa Polizzija, tako da će mu borba protiv Manhoefa biti vrlo bitna.

Bellator 285 održava se 23. ovog mjeseca u Dublinu, a priredbu predvode Benson Henderson i Peter Queally.

Linker
06. svibanj 2024 17:41