Regija

Agron Smakići ugovorio najvažniju borbu karijere, u Dubaiju ga čekati poznati i dokazani teškaš

Agron Smakići

 Damir Krajac/CROPIX
Zagrebačkog profesionalnog teškaša čeka sjajna prilika za povratak na veliku scenu

Sjajno je izgledala karijera Agrona Smakićija (17-1, 15 KO) sve do studenog 2019. godine. Nanizao je 15 profesionalnih pobjeda i njegov boksački put išao je u sjajnom smjeru kad se osjetio spremnim prihvatiti najveći meč dotadašnje karijere. Za IBO interkontinentalnu titulu boksao je protiv sjajnog Kazahstanca Zhana Kossobutskiya, a u meču nije uspio pokazati što zna i može. Nažalost, već sredinom prve runde primio je težak udarac od kojeg se nije uspio oporaviti te je nokautiran lijevim krošeom 20 sekundi prije kraja spomenute prve dionice meča.

Povratak na pravi put nije lako ostvariti. U protekle dvije godine imao je Agron tek dva meča, protiv nedoraslih protivnika, ali onda je dočekao pravu priliku. Ugovorio je nastup 5. ožujka u Dubaiju, na priredbi Legacy Fighting Managementa, gdje će se suprotstaviti njihovom boksaču, Lenroyu Thomasu.

36-godišnji Thomas (25-5-1, 13 KO) poznat je boksač koji već ima iskustva s nastupima na najvećoj sceni. Najveći dosadašnji uspjeh svakako je ostvario u dva meča protiv poznatog i izuzetno popularnog Britanca, Davea Allena. Njega je 2017. godine savladao podijeljenom odlukom, dok je njihov meč održan iduće godine prekinut već u prvoj rundi, nakon posjekotine na Allenovom licu. Savladavši Allena osvojio je titulu Commonwealtha, koju mu je u svibnju 2018. godine oduzeo Joe Joyce.

Osim pobjede nad Allenom, najveći Thomasov rezultat je pobjeda nad bivšim izazivačem za svjetsku IBF titulu, Jasonom Estradom. BoxRec ga trenutno rangira kao 68. teškaša svijeta, no pobjeda protiv njega može biti vrijedna i ulaska u Top 50.

Smakići je trenutno prema BoxRecu 102. teškaš svijeta, no ovaj 198 centimetara visoki 31-godišnjak svakako teži puno boljim rezultatima, plasmanima i mečevima. Pobjeda u ovom bi sigurno glasno odjeknula, a na taj način se do jačih mečeva i dolazi. U svakom slučaju, otići će tamo motiviran, svjestan da je ispred njega prilika vratiti se tamo gdje je prije meča protiv Kazahstanca bio.

Linker
01. svibanj 2024 13:24