Regija

‘Provokacije mi izmame osmijeh jer kad se zatvore vrata kaveza, vrijeme za razgovor je gotovo! Bojković? Zašto ne...‘

Alessandro Capone

 GORAN SEBELIC Cropix
Publici najveće regionalne MMA organizacije predstavio se na prošlogodišnjoj priredbi u Puli (FNC 12)

Vjerojatno ste više puta u životu mogli čuti izraz "janje za klanje". U našoj niši, niši borilačkih sportova vrlo često možemo vidjeti praktičnu primjenu ovog izraza. Borac A dovede se borcu B kao topovsko meso te se očekuje da će borac B pobijediti i nastaviti graditi svoju karijeru.

Ipak, postoje slučajevi kada borac A iznenadi sve i pobijedi. Ovakav slučaj ne vidimo previše često, ali kad to i bude slučaj, teško je reći da nismo impresionirani. Naš današnji sugovornik vjerojatno se može poistovjetiti s nečim što smo napisali. Riječ je o talijanskom MMA borcu Alessandru Caponeu (5-4, 2-0 FNC).

image

Alessandro Capone

SCREENSHOT/YOUTUBE/FNC

‘Život borca je težak i zahtjevan‘

On se publici najveće regionalne MMA organizacije predstavio na prošlogodišnjoj priredbi u Puli (FNC 12) kada se borio protiv Demahmeta Sinanija. Iako je borilačka javnost očekivala laku pobjedu Kosovara, Capone je izdominirao te slavio gušenjem u drugoj rundi. Zatim se krajem godine borio u Sarajevu (FNC 14) protiv Rusija Mineva te opet slavio kao "underdog" nokautom u prvoj rundi.

Idući nastup pod okriljem FNC-a imat će 5. svibnja u Medulinu, a prvo pitanje je "bečki klasik", kako idu pripreme?

"Treninzi idu dobro, život borca ​​je jako težak i zahtjevan, ali to je moj posao, sve će ići kako treba, osjećam to", kazao nam je za početak "Il Capo".

Protivnik će mu biti još jedno dobro poznato lice unutar FNC-a, Luka Giorgadze. On ima dva meča u organizaciji, prvi je izgubio od Marka Bojkovića na FNC-u 5 u Zaboku, a na FNC-u 10 u Ljubuškom pobijedio je Denislava Hadžijeva.

image

Alessandro Capone

GORAN SEBELIC Cropix

"Luka je jak sportaš, pokazao je da ima tvrdu i vrlo jaku bradu, ali testirat ću ga, zanima me da ga testiram može li izdržati snagu mojih udaraca".

Da je vrlo dobar udarač saznali smo upravo u ta dva meča protiv Sinanija i Mineva. Već smo napomenuli da je u oba meča morao nastupiti protiv favorita i prospekata, no ugasio je "hype" i jednog i drugog. Talijan nam je otkrio zašto je to bila normalna pojava, ali i da mu je cilj uvijek isti:

"Nitko me nije poznavao, niti me ikada prije vidio kako se borim i razumljivo je da sam počeo kao ‘underdog‘, ali mogu samo reći da sam stigao u FNC i da želim samo jedan rezultat: pobjedu!", odlučno govori.

Bojković, Jason, Bažant...

Odmah nakon meča u Sarajevu prozvao je Daniela Bažanta. Miljenik fanova predvodi priredbu u Medulinu gdje nastupa i Capone, što znači da bismo mogli vidjeti, u slučaju pobjede obojice, sučeljavanje u kavezu. Capone je po ovom pitanju bio kratak, ali veoma jasan.

"Ako Bažant i ja pobijedimo, ništa se ne mijenja".

Nakon što je pobijedio Mineva, prozvao ga je Bojković. Srpskog borca zabolio je poraz njegovog prijatelja i želio je osvetiti to, a talijanski borac nema ništa protiv toga, a naveo je ime još jednog borca kojeg želi u svom rezimeu:

"Provokacije mi izmame osmijeh jer kad se zatvore vrata kaveza, vrijeme za razgovor je gotovo! Bojković? Zašto ne.. čak i ako se bori u višoj kategoriji, zašto ne? Volio bih se boriti i s Ronyjem Jasonom, on je bivši UFC borac i dobro je imati takvo ime za protivnika", kazao je.

image

Alessandro Capone

GORAN SEBELIC Cropix

Ako pobijedi Giorgadzea, bit će na 3-0 u FNC-u. Sprema li se napad na pojas?

"Može"!

Kao što smo već spomenuli, meč se održava u Medulinu, mjestu koje je blizu Italiji. Za očekivati je da će "Il Capo" imati svoju publiku na tribini...

"Apsolutno, moja obitelj i prijatelji sigurno će me doći gledati!".

Kad smo ga za kraj upitali kako točno predviđa borbu, rekao je da će to prepustiti drugima, a fanovima poručio:

"Nemojte propustiti meč!".

Ovaj meč zasigurno ima potencijala dobiti bonus za najbolju borbu večeri, a da biste poslušali Caponea i ne propustili ovaj sraz, podsjećamo da cijelu priredbu možete pratiti na Voyo.hr.

Linker
22. travanj 2024 21:59