Regija

Capone i Giorgadze usred Istre pružili jedan od kompetitivnijih mečeva, pobjednik odlučen podijeljenom sudačkom odlukom

Luka Giorgadze vs Alessandro Capone

 FNC Fnc
Sjajna borba između dva poznata imena u FNC-ovim krugovima

U "co-main" eventu večeri FNC-a 16 u Medulinu nastupili su Talijan Alessandro "Il Capo" Capone (5-4) i Gruzijac Luka Giorgadze (7-2). Borba je održana u perolakoj kategoriji (-66 kg). Gruzijac je zadnji nastup upisao na FCR 19 priredbi gdje je odlukom izgubio od Wasiua Idowua, dok je "Il Capo" zadnji put nastupio na FNC 14 priredbi krajem godine u Sarajevu. Tada je nokautom iznenadio favorita Rusija Mineva.

Gruzijac je na samom početku zauzeo sredinu ringa no Capone dolazi do rušenja. Prva runda većinom je protekla u nadmetanju direktima i "low kickovima", a Giorgadze je ipak bio aktivniji u fintiranju svog protivnika. Capone je često bio provociran od strane istih te je udarao "u prazno". Gruzijac je na samom kraju prve runde doslovno "zaplesao" te uputio jaki "calf kick".

Druga runda protekla započinje u podjednakom tempu oba borca, Capone je osjetio da ako bude previše pasivan da će Gruzijac dobiti previše prostora za svoje kombinacije.

U trećoj rundi smo vidjeli dobar "scramble" Caponea, a moramo primijetiti da oba borca izgledaju "veliko" za ovu perolaku kategoriju. Giorgadze na kraju treće runde poziva svog suparnika na razmjenu baš kao što je to uradio Max Holloway protiv Justina Gaethjea na UFC-u 300, samo razlika u tome što je taj poziv u ovom slučaju završio rušenjem.

Na kraju su sudci vidjeli Gruzijca kao pobjednika, odluka je donesena podijeljenom sudačkom odlukom. Ivan Erslan je prokomentirao kako mu ova odluka nije jasna, jer je jedan sudac bodovao borbu potpuno različito od svojih kolega. "Podijeljena odluka je s**nje" prokomentirao je kratko Gruzijski borac.

Linker
10. svibanj 2024 20:33