Regija

Tomislav Spahović pobjedom ‘zapečatio‘ FNC-ovu priredbu u Medulinu, otkrio u kojoj će se kategoriji boriti od sada

Tomislav Spahović vs Maciej Gradecki

 FNC Fnc Instagram
Ovom borbom je završena FNC-ova 16. priredba po redu

Maloprije je završila glavna borba večeri FNC-ovog eventa u Medulinu. Zavjesu na ovu priredbu su spustili Tomislav "The Beast" Spahović (9-7) i Maciej Gradecki (2-2). Spahović se nakon dugogodišnje stanke vratio na borilišta krajem prošle godine na FNC-ovoj priredbi u svom rodnom Sarajevu. Na njegovu nesreću tu ga je dominantno porazila nova regionalna zvijezda Miran "Slo Rocky" Fabjan, a sigurno je osjećao određeni presing u sportskom smislu pred ovaj event jer pobjedu nije okusio još od rujna 2015. godine kada je na FFC 19 priredba pobijedio Gustava Dietza.

Nakon otkazivanja protivnika iz Brazila "short notice" je prihvatio poljski predstavnim Maciej Gradecki. Poljak koji nastupa u poluteškoj kategoriji predstavnik je "Bone Breaker Kutno" kluba, a radi se o borcu koji posjeduje ljubičasti pojas u BJJ-u.

Tomislav Spahović je imao ogromnu podršku publike u medulinskoj dvorani. Ušao je bosanskohercegovački predstavnik u meč odlučno pod imperativom pobjede. Gradecki je duži i viši protivnik, te je pokušavao pronaći ispravnu distancu za svoje proporcije jer Spahović poznat kao jako eksplozivan i opasan borac. Kontrirao je Spahović svog protivnika nakon pokušaja rušenja te ga bacio na pod, ali je onda atraktivno ga pozvao da ustane. Nakon toga je Spahović doslovno podigao svog protivnika s poda i srušio te mu je onda opet svjesno dopustio da ustane.

Druga runda započinje "taktičkim" potezom iz kuta Poljaka kada su namjerno ostavili mokru podlogu kako bi dali što više vremena svom pulenu da se odmori. Tempo borbe je jako spor ako ga analogno usporedimo s prijašnjim borbama, no to je i očekivano za ovu kategoriju. Spahović je "spustio" svoju masu u odnosu na Sarajevo što je rezultiralo pokretljivijom verzijom "The Beasta". Krajem druge runde Spahović dobro pogađa Gradeckog koji od silnih udaraca na pod. Poljak je pokazivao da ima sve manje želje za borbom.

U trećoj rundi vidjeli smo Gradeckog nebrojeno puta na podu, a nejasno je zašto Spahović nije agresivnije tražio završetak borbe iako je više puta imao priliku za to. Komentatori na VOYO platformi su više puta isticali kako je ova borba svojevrsni "antiklimaks" ostatku priredbe jer smo do ove borbe gledali jako kompetitivne i neizvjesne borbe. Gradecki je na iznenađenje svih pokušao uputiti udarce Spahoviću, a borba je završena Spahovićevim "plesom".

Sudci su na kraju jednoglasno bodovali borbu u korist Spahovića koji je upisao svoju devetu profesionalnu pobjedu. "Htio sam raditi tri runde da dokažem sebi da to mogu, a plan je da se od sada se borim u srednjoj kategoriji (op.a. -84 kilograma)".

Linker
10. svibanj 2024 20:33