Regija

Damir Hadžović uskoro ponovno u Octagonu, čeka ga pobjednik jedne od najluđih prošlogodišnjih borbi

Damir Hadžović

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
‘Bosnian Bomber‘ nedavno je potpisao novi ugovor s UFC-om te ga kreće odrađivati

Već je osam i pol mjeseci prošlo otkako je Damir Hadžović savladao Yancyja Medeirosa u borbi ključnoj za nastavak njegove karijere. Mjesecima nakon te pobjede nije bilo previše informacija u tome što mu slijedi, da bi nedavno ipak otkrio kako je potpisao svoj novi, ukupno treći ugovor s UFC-om.

Tijekom prva dva, 35-godišnji "Bosanski bombarder" upisao je po četiri pobjede i četiri poraza, no bitno je navesti i kako se iskazao kao uzbudljiv borac koji uvijek teži tome da publici pruži ono po što su došli. Zbog toga UFC vjerojatno nije imao puno dvojbi po pitanju nastavka suradnje s ovim borcem iz Bosne i Hercegovina, ali koji već godinama živi u Danskoj. Ugovor je potpisan, a sad ga "Hadžo" kreće odrađivati.

Ugovorio je svoju prvu borbu u 2022. godini i to na UFC Fight Nightu koji se održava 23. travnja, gdje će mu protivnik biti Steve Garcia (11-4, 1-1 UFC), bivši borac Bellatora i LFA promocije.

Garcia je u UFC došao početkom 2020. godine i tada je u debiju poražen od Luisa Pene. Drugu borbu imao je listopadu prošle godine protiv Charieja Ontiverosa i bila je to jedna vrlo živopisna borba. Ontiveros je u prvih pola minute borbe dva puta udarcima Garciju slao na pod, ovaj je bio u teškom "knockdownu", ali se uspio nekako oporaviti, srušiti svog protivnika i dominirati do kraja runde. Rušenje mu je uspjelo i na početku druge runde, a tad je borbu, u kojoj je uistinu bio na rubu poraza, priveo kraju.

Morat će se Hadžović pripremiti za nekoga tko voli diktirati tempo i tražiti rušenja, tip borca s kakvima do sada nije imao previše uspjeha. No, dovoljno je prikupio iskustva da zna što očekivati i kako se postaviti. Pred njim je zadatak opravdati povjerenje koje mu je UFC dao, ali i pokušati se dovesti do neke jače borbe.

UFC Fight Night koji će sadržavati ovu borbu trebao bi predvoditi okršaj Amande Lemos i Jessice Andrade u slamka kategoriji.

Linker
04. svibanj 2024 06:41