Regija

Daniel Bažant uskočio umjesto Filipa Pejića u borbu za titulu FNC promocije

Daniel Bažant

 Boris Kovacev/CROPIX
Bilo je nekako očekivano da nećemo dugo čekati na idući nastup Daniela Bažanta

Nije nastup na KSW 67 priredbi za Filipa Pejića prošao onako kako se nadao. U samoj završnici borbe protiv Davida Smielowskog izgubio je koncentraciju koju je punih 14 minuta imao, a to je rezultiralo porazom, ali i teškom ozljedom zbog koje se mijenjaju njegovi planovi.

Tu se prije svega misli na nastup u glavnoj borbi FNC 5 priredbe, koja se 26. ožujka održava u Zaboku. Pejić se tamo trebao boriti protiv bivšeg UFC borca Ronyja Jasona, za kojeg je bilo jasno da ostaje na programu te da mu je potrebno samo dovesti zamjenu.

Zamjena je pronađena, a zapravo nas njegovo ime ne iznenađuje. U pitanju je borac koji se istog dana kad i Pejić trebao boriti u češkoj Oktagon promociji, ali je zbog gripe morao otkazati borbu. Kako se vrlo brzo oporavio i vratio u trenažni proces, očekivali smo njegovu skorašnju borbu, a ona će se dogoditi na za njega najvećoj sceni do sada. U pitanju je naravno Daniel Bažant (5-3) iz pulskog Trojana.

Bažant je borac koji ima ugovor s KSW i FNC promocijama, a posljednji put nastupio je u prosincu, na FNC 4 priredbi u Osijeku, kad je prekidom u prvoj rundi zaustavio Talijana Giovannija Rivettija. Prekinuo je tada niz od dva poraza kojima je godinu otvorio, ali niti u jednom nije ostavio loš dojam. Zapravo, onaj protiv Nine Škrijelja u FNC Armagedon finalu ostao je i kontroverzan jer je došao diskvalifikacijom zbog ilegalnog udarca.

Ono što je FNC ovim putem otkrio je informacija kako će se po prvi put dijeliti pojas FNC prvaka, koji će pripasti pobjedniku ove borbe lake kategorije.

Od Daniela znamo da možemo očekivati beskompromisnu borbu i srce u kavezu te možemo biti sigurni da neće biti straha od borca koji je osvojio Ultimate Fighter te koji je devet puta nastupio u UFC-ovom Octagonu. To naravno neće biti dovoljno samo po sebi nego će Bažant morati prezentirati najbolje od onoga što posjeduje. Je li za to spreman? Da nije vjerojatno ne bi ni prihvatio borbu.

Linker
03. svibanj 2024 23:38