Regija

Darko Stošić ponovno prezentirao svoju moć! Kita je i u revanšu završio brutalno nokautiran

Darko Stošić

 Screenshot (youtube, Ksw)
Srpski teškaš dokazao je poljskom borcu da prva pobjeda nije bila plod sreće

Vrlo motiviran bio je Michal Kita dokazati da ga je Darko Stošić porazio ‘‘lucky punchem‘‘ (‘sretnim udarcem) u meču koji su odradili sredinom prošle godine. Stošić je tada nokautirao Kitu u prvoj rundi, nakon što je Poljak velikim dijelom runde bio bolji borac, ali Stošić je čekao svoju priliku za nokaut i uspješno ju je dočekao. Darko je ušao u revanš s namjerom da potvrdi svoju pobjedu iz prvog meča.

Kita je kroz prve dvije minute lijepo kombinirao ‘‘kickove‘‘ s boksačkim kombinacijama i bio je nešto aktivniji i konkretniji borac početkom prve runde. Ipak, slično je izgledao početak njihovog prvog meča i Stošić je ponovno čekao priliku za čisti udarac kojim bi napravio pravu štetu. Kita je lijepo pogađao prednjim direktom, a Stošić je uglavnom bio u defanzivi. Miksao je poljski veteran gardove, a prednji direkt pogađao bi lijepo iz oba garda. Kako je runda odmicala, Kita je postajao sve aktivniji, a njegove boksačke kombinacije sve konkretnije. Stošić je bio podosta pasivan, a lijevim krošeom tražio je metu, ali neuspješno. Poljak je realno ostavio bolji dojam u prvoj rundi, a jedan od ljepših udaraca bio je Kitin ‘‘front kick‘‘ u lice Darka Stošića. Treba naglasiti kako je Stošić primio podosta čistih udaraca, ali niti u jednom trenutku nije bio niti blaže uzdrman.

Kita je drugu rundu otvorio još jednim ‘‘front kickom‘‘ i djelovao je sve opuštenije. Darko je nakon nešto manje od minute unutar druge runde uspio napokon pogoditi ljevicom, ali nije uzdrmao Kitu tim udarcem. Poljak je i dalje frekventnije bacao udarce, ali Stošićeve kontre ljevicom počele su češće pronalaziti metu. Kita je sredinom runde pokušao srušiti Stošića ‘‘double leg‘‘ rušenjem, ali Darko je lakoćom obranio rušenje. Vidno je Kita počeo opadati nakon toga, a Stošić je namirisao krv i agresivno je pritisnuo Poljaka. Sve češće odsjedali su Stošićevi udarci na glavi poljskog veterana, a ubrzo je uslijedio novi brutalan nokaut u režiji srpskog teškaša.

Lijevim krošeom Stošić je Kitu poslao na pod i s par dodatnih udaraca dovršio je ovaj meč u drugoj rundi. Kita se sada uvjerio da ga Stošić nije pobijedio ‘‘lucky punchem‘‘, nego je jednostavno bolji borac od njega. Poljaku je ovo 11. poraz nokautom u karijeri (21-15-1), a Darko Stošić upisao je 11. pobjedu nokautom (17-5-0). Sada mu preostaje pogledati meč između De Friesa i Prasela, a lako je moguće da Stošić dobije novu priliku za napad na titulu u teškoj kategoriji.

Linker
20. travanj 2024 09:15