Regija

Darko Stošić se vratio nakon izgubljene prve runde i savladao opasnog krupnijeg protivnika

Darko Stošić i Michal Andryszak
 SEBASTIAN RUDNICKI/KSW
Čvrst karakter i jako dobru taktiku prezentirao je srpski teškaš u jednoj jako zahtjevnoj borbi

15 minuta trebalo je Darku Stošiću za savladati Michala Andryszaka u borbi gdje je rijetko tko vjerovao da može uopće doći do sudačke odluke. No, našla su se u borilištu dva vrlo čvrsta, srčana i uporna borca. Stošić koji se kondicijski jako dobro pripremio, uz odlično osmišljenu taktiku te Poljak koji se nije imao namjeru predati.

Očekivano visoki tempo Andryszaka nešto je na što Stošić odmah počinje dobro odgovarati. Kao kraći borac morao je tražiti kraću distancu i u početku mu to nije išlo pa se tako potrošio na nekoliko promašenih krošea. Sredinom runde Stošić postaje agresivniji, na što Poljak odgovara prvim pokušajem rušenja, ali Darko uspješno "sprawla". Drugi pokušaj dolazi nakon tri minute, ali sad je Andryszak uspio. Sve do kraja runde radio je iz gornje pozicije, no Stošić je odgovorio na sve pokušaje jačih udaraca. No, rundu je nakon ovoga uvjerljivo izgubio.

Problem distance i veličine protivnika vidio se također na početku druge runde. Andryszak je također potvrdio kako je znatno popravio svoju kondicijsku spremu te je to također bilo velik problem za Darka. Nakon minute i pol druge runde napokon je Stošić napao udarcima u tijelo i to serijom njih, koju je kvalitetno pogodio. Počinje se tu napokon ukazivati i umor Poljaka. Sve više je tražio udarca u tijelo, s ciljem da umori svog krupnijeg protivnika i natjera ga na spuštanje ruku. Pred ulazak u posljednju minutu runde pogodio je Darko prvi pravi kroše u lice i onda nastavio napadati. Sve dominantnije izgledao je srpski teškaš i njegovog protivnika spasio je znak za kraj runde.

Koliko je Poljak umoran moglo se primijetiti pokušajem rušenja odmah na početku posljednje runde, no Stošić to lako brani. Nastavio je Darko strpljivo kružiti i tražiti udarce, što mu je jako dobro išlo. Svakim je radio sve veću štetu Poljaku koji više gotovo da ništa nije pokušavao. Vidjelo se da je to borac koji je samo jednom unutar svoje 31 profesionalne borbe ušao u treću rundu i to još 2012. godine. Dobio je priliku dvije minute prije kraja runde, kad je došao do klinča, ali uspješno je Darko obranio najveću opasnost unutar druge dvije runde ove borbe. Do kraja borbe uspješno je bez srljanja odradio posao.

Sudačke kartice potvrdile su ono što je svima bilo jasno. Darko Stošić u ovoj je borbi bio bolji borac i zasluženo je slavio, unatoč tome što se na trenutak mogao zabrinuti. Naime, sudac čije je bodovanje prvo pročitao presudio je borbu u korist Andryszaka pa se možemo samo pitati koju je borbu od gledao. Ipak, preostali dvojac vidio je ono što i svi koji su borbu gledali, čistu drugu i treću rundu za Stošića te zasluženu pobjedu. Nakon što je savladao tri Michala za redom, vrijeme je za Phillip. Onog koji drži KSW teškašku titulu, De Friesa.

Linker
19. travanj 2024 01:43