Regija

Dražen Forgač vraća se u oktogon? ‘Tražili su borce za mečeve, dogovor je da ćemo se on i ja boriti‘

Dražen Forgač

 RANKO SUVAR Cropix
Čelni čovjek zagrebačkog ATT-a sljedeće bi godine mogao prekinuti borilačku mirovinu i ponovno navući rukavice - za plemenite ciljeve

Prije no što se otisnuo u trenerske i menadžerske vode, te pokrenuo priču sa zagrebačkim American Top Teamom, a onda i najbrže rastućom promocijom jugoistočne Europe, FNC-om, Dražen Forgač, kao jedan od pionira regionalne MMA scene, odradio je 17 profesionalnih mečeva i pritom ostvario omjer od osam pobjeda i devet poraza. Posljednji je u oktogon ušao početkom ožujka 2013., kada je, nakon ozljede noge, izgubio od Jeffa Monsona, a onda objesio rukavice o klin. Čini se, međutim, kako bi "Forgi" u 2024. mogao ponovno navući rukavice i vratiti se oktogon - ali u ponešto drukčijim okolnostima.

"Postoji humanitarna akcija koju rade Saša Zorić i Marko Kos, oni inače rade te akcije, bave se triatlonom; trčanje, vožnja biciklom, plivanje. Dosta su fanatični u tome, a uz to uvijek skupljaju novce za humanitarne akcije. Sljedeće godine žele trčati stotine kilometara, plivati desetke kilometra i voziti bicikl tisuće kilometara ili koliko već. Na kraju svega, žele odraditi ‘iron man‘ i nakon toga se potući, to je njihov plan", rekao je Forgač tijekom svog posljednjeg gostovanja (s Ivanom i Tomislavom Sičajom povodom FNC 14 priredbe) u Podcast Inkubatoru, pa nastavio:

"Priča je bila da Kos i Zorić traže poznate borce s kojima bi odradili amaterske mečeve kod nas u dvorani. Žele ozbiljne mečeve, a teški su ljudi od sto kilograma i razmišljao sam koga da im dam, a na kraju smo se dogovorili da ćemo Kos i ja odraditi meč. Ostalo je na tome pa ćemo vidjeti...to bi trebalo biti početkom sedmog mjeseca. Ne bih to nazvao povratničkom borbom nego humanitarnom akcijom".

Prema svemu sudeći, dakle, pored nadolazećih FNC priredbi i novih borilačkih poslastica u režiji te organizacije, sljedeće bismo godine mogli gledati svjedočiti i jednom posebnom spektaklu - humanitarnog karaktera - u kojem bi Forgača ponovno mogli gledati u akciji. Ideja zvuči obećavajuće i neupitno će glasno odjeknuti među domaćom borilačkom publikom, te se doista nadamo da će, na koncu, i realizirati. "Forgi" nakon više od 11 godina u kavezu i to za plemenite ciljeve - doista sjajna priča!

Linker
30. travanj 2024 17:00