Regija

FNC 5 dobio još dva meča: Trušček protiv borca s kojim se prozivao, Čelić ide po osvetu za Ćurkovića

Ivica Trušček

 Ronald Goršić/Cropix
Prva ovogodišnja FNC-ova priredba polako popunjava svoj program

Nakon što smo ranije saznali kako će FNC 5 priredbu predvoditi meč Filipa Pejića i bivšeg UFC borca Ronyja Jasona te da će Marko Bojković nastupiti protiv opasnog Rusa Ilyasa Omarova, FNC 5 priredba postala je bogatija za još dvije odlične borbe.

''Najopakiji čovjek Balkana (BMF)'' Ivica Trušček (40-35-0) ponovno će nastupiti pod okriljem FNC-a. Protivnik ovog legendarnog borca regionalne scene, bit će srpski borac Aleksandar Janković (11-11-0). Radi se o dvojici boraca koji se neko vrijeme prozivaju preko društvenih mreža, a organizatori su očito udovoljili njihovim željama da se međusobno obračunaju.

Trušček je posljednji nastup odradio u 12. mjesecu na FNC 4 priredbi u osijeku. ''Submissionom'' (RNC) u drugoj rundi borbe, natjerao je Kuittyja Begaja na tapkanje. Iako je protivnik bio osjetno veći i fizički dominantniji, Trušček je pružio još jedan nastup za pamćenje te smo gledali ponajbolju borbu na tom eventu. Ivica je trenutno u nizu od dvije pobjede, nakon što je 2020. godine na FNC 3 priredbi savladao Vasu Bakočevića. Upravo tada, ''Terror'' se okitio titulom ''Balkanskog BMF-a''.

Aleksandar Janković s druge strane ne uživa najbolje trenutke svoje karijere. 27-godišnji borac iz Srbije, trenutno je u nizu od četiri poraza. Jedan od tih doživio je protiv Francisca ''Croate'' Barrija na FNc 3 priredbi. Trenutno posljednji nastup, Janković je upisao u desetom mjesecu protekle godine, a sudačkom odlukom izgubio je od Shokhasana Mirzamatova (6-1-0). Janković je borac iz beogradskog Fight Companyja, dvorane koju vode Vaso Bakočević i Savo Lazić. Trušček je nakon pobjede u Osijeku prozvao upravo Lazića, no Lazić trenutno očito nije u mogućnosti nastupiti.

Izuzev Truščeka i Jankovića, najavljen je još jedan odličan meč. Talentirani hrvatski borac Patrik Čelić (3-1-0) borit će se protiv Talijana Michaela Realija (1-0-0). Domaći fanovi sjećaju se Realija s FNC 4 priredbe u Osijeku. Borac nadimka ''Kratos'' tada je ušao kao veliki autsajder u meč protiv Luke Ćurkovića. Međutim, samo 58 sekundi trebalo je Talijanu da upiše pobjedu sjajnim nokautom.

Patrik Čelić tako će tražiti osvetu za poraz svog timskog kolege. Hrvatskog borca nismo gledali od četvrtog mjeseca prošle godine i finala FNC Armagedon turnira. Patrik je tada izgubio od Marka Bojkovića, ''submissionom'' (RNC) u drugoj rundi. Čelić je dio priprema za ovaj meč odradio u ATT dvorani na Floridi. Tamo je zasigurno ostvario dodatan napredak i svi s nestrpljenjem iščekujemo vidjeti njegovo novo izdanje. Meč između Čelića i ''Kratosa'' trenutno nije najavljen na službenoj Facebook stranici FNC-a, no Dražen Forgač prilikom gostovanja u Podcast Inkubatoru, otkrio je ovu informaciju.

Podsjećamo, FNC 5 event održat će se 26. ožujka (treći mjesec) u Zaboku. Program već sada obećava, a nema sumnje kako će organizatori pružiti još nekoliko sjajnih mečeva.

Linker
19. svibanj 2024 13:53