Regija

Stefan Sekulić ovaj vikend nastupa u jakoj ruskoj promociji: Čeka ga Ukrajinac koji je pobijedio Peraka

Stefan Sekulić

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bivši UFC-ov borac borit će se na vrlo jakom eventu koji će se održati u Moskvi

Sredinom prošle godine, ponajbolji srpski borac Stefan Sekulić (14-5-0), otpušten je iz UFC-a nakon dva uzastopna poraza. Ramazan Emeev i Dwight Grant bili su bolji od Sekulića, no treba naglasiti kako Stefan nije imao niti sreće.

U meč protiv sjajnog Emeeva uskočio je na ''short notice'' (dva tjedna ranije) te je izgubio jednoglasnom odlukom. Međutim, nedugo nakon toga uslijedila je dvogodšnja suspenzija zbog pada na dopinškom testu. Sekulić se nastupima vratio u travnju (četvrtom mjesecu) protekle godine, no ponovno je izgubio.

Dwight Grant slavio je podijeljenom sudačkom odlukom, iako većina stranih medija smatra kako je srpski borac trebao pobijediti u toj borbi. Unatoč dvama porazima u kojima definitivno nije razočarao, čelnici se nisu smilovali i Sekulić je otpušten iz najjače svjetske MMA promocije.

Dobra stvar je kako srpski borac nije predugo očajavao i gubio vrijeme, nego je nastavio s nastupima. Dvije pobjede na SBC-u upisao je Sekulić prošle godine, no Andre Fialho nokautirao ga je u prvoj rundi na UAE Warriors 24 priredbi.

Nakon četiri nastupa u 2021. godini, 30-godišnji srpski borac ovog vikenda odradit će prvi ovogodišnji nastup. Ruska promocija Absolute Championship Akhmat (ACA) ugostit će Sekulića, a radi se o jako dobroj MMA promociji. Sekulić će nastupiti na ACA 136 priredbi u Moskvi, a protivnik će mu biti Ukrajinac Vitaly Slipenko (13-4-0).

Ukrajinski velteraš jednom je nastupio protekle godine, a sudačkom odlukom izgubio je od Gadzhimurada Khiramagomedova (10-4-0). Slipenko je prije toga bio u nizuu od četiri uzastopna poraza, a tri je ostvario pod okriljem ACA-e. Ukrajinac se 2017. godine borio protiv hrvatskog borca Kristijana Peraka te je slavio ''submissionom'' (RNC) u drugoj rundi.

Meč između Sekulića i Slipenka održat će se u velter kategoriji. ACA 136 event održat će se u subotu 26. siječnja s početkom u 17:00h. Sekulićeva borba ujedno je sunaslovna borba večeri te 11. po redu. Imran Bukaev i Aren Akopyan predvodit će priredbu borbom za prvaka muha kategorije. Denis Smoldarev, Daniel Omielanczuk i Diego Brandao, samo neka su od poznatih lica koja će također nastupiti na ovom zanimljivom eventu.

Linker
01. svibanj 2024 13:15