Regija

FNC potvrdio povratak u Arenu! Bivši Stošićev rival iz KSW-a prozvao je Ivana VItasovića

FNC 12 - službeni poster

 Fnc
Najbolja hrvatska MMA organizacija sprema nam pravi spektakl u devetom mjesecu

Iako je ova informacija poznata već neko vrijeme, danas je napokon stigla i službena potvrda. FNC se vraća u Pulu, odnosno u pulsku Arenu. Najbolja hrvatska MMA organizacija u Puli će održati event 2. rujna (deveti mjesec) ove godine, a već je poznato i nekoliko boraca koji će nastupiti na tom eventu.

Naime, organizacija je objavila službeni poster na svojim društvenim mrežama, a imena Ivana Vitasovića, Daniela Bažanta, Ronyja Jasona, Jordana Bartona i Mateja Batinića navedena su na tom posteru. Dakle, FNC je time potvrdio i dvije borbe za pojas, jer Ivan Vitasović prvak je teške kategorije, dok je Jordan Barton odnedavno prvak FNC-ove perolake kategorije. Za pretpostaviti je da će Bartonov protivnik biti upravo Rony Jason, ali možda nas FNC iznenadi i Bažant dobije priliku revanširati se Bartonu.

Što se Ivana Vitasovića tiče, šuška se kako će Gruzijac Shota Betlemidze (17-2-1) biti izazivač za njegov pojas, ali renomirani poljski teškaš Michal Andryszak (25-10-0) navodno je također u igri. Andryszak je putem Instagrama podijelio ‘‘story‘‘ na kojem se vidi prepiska vjerojatno između njega i njegovog menadžera, a radi se o ponudi za nastup u Puli.

‘‘Dobro jutro! Imam ponudu za borbu za titulu, 2. rujna. Bit će veliki event. Protivnik je Ivan Vitasović. Jesi li zainteresiran?‘‘, poruka je koju je Andryszak objavio na Instagramu, a poljski borac napisao je da ‘‘uzima ovaj posao‘‘, dok je Vitasović podijelio njegovu objavu.

image

Instagram story Michala Andryszaka

Instagram (michal Andryszak)

Michala Andryszaka dobro pamtimo po borbi koju je u devetom mjesecu 2021. godine odradio protiv Darka Stošića pod okriljem KSW-a. Stošić se tada dobrano namučio da dođe do pobjede, a slavio je podijeljenom odlukom sudaca. Andryszak je inače devet puta nastupao u KSW-u (4-5-0), a porazio je neke vrlo poznate borcu poput Guta Inocentea i Michala Kite. Borio se Michal čak šest puta i u ruskom ACB-u, a tamo je upisao pet pobjeda i jedan poraz. Unutar ACB-a pobjeđivao je između ostalih Denisa Smoldareva i Tima Haguea. Andryszak je nakon poraza od Stošića upisao tri uzastopne pobjede, a ove godine trebao je biti dijelom PFL-ovog turnira, ali ipak nije uspio nastupiti zbog ozljede. Andryszak bi poslužio kao sjajan test za Vitasovića, ali ništa još nije službeno i tek ćemo saznati tko će pokušati svrgnuti Vitasovića s FNC-ovog trona u teškoj kategoriji.

Ne sumnjamo da će FNC 12 event u Puli ponuditi pravi spektakl. Prošlogodišnji FNC 7 održan u Areni publika još uvijek jako dobro pamti, ali FNC konstantno podiže letvicu, pa ne sumnjamo da će im to poći za rukom i ovaj put.

Linker
19. travanj 2024 15:05