Regija

Gabrijel Veočić deklasirao je Jamajčanina i rutinski izborio osminu finala Svjetskog prvenstva

Gabrijel Veočić

 Screenshot (arena Fight)
Super talentirani hrvatski boksač nastavlja svoj pohod ka medaljama na Svjetskom prvenstvu

Još jedan rutinski nastup odradio je 21-godišnji hrvatski boksač Gabrijel Veočić. Strašnom lakoćom je Veočić meč šesnaestine finala na Svjetskom amaterskom prvenstvu u Taškentu i jednoglasnom odlukom sudaca porazio je Jamajčanina Jeromea Ennisa.

Veočić je ušao u taj meč kao favorit, ali Ennis je u prvoj rundi pokazao da može biti itekako nezgodan. Radi se o eksplozivnom boksaču koji se voli upuštati u ‘‘divlje‘‘ razmjene i podosta nekonvencionalno boksa. Brođanin se ipak jako dobro snašao, brzo je nametnuo svoj ritam i kontrolirao je meč sve do samog kraja.

Tehnički je Veočić bio daleko superiorniji od Ennisa, a kako je meč odmicao, Ennis je i kondicijski padao. Veočić je u drugoj rundi bio posebno uvjerljiv i višestruko puta je povezao sjajne serije udaraca. Ennis je u jednom trenutku dobio i opomenu suca zbog konstantnog spuštanja glave, ali treba reći kako boksač s Jamajke zaslužuje poštovanje zbog srčanosti koju je pokazao u ovom meču.

Gabrijelova kombinacija 1-2 (prednji - zadnji direkt) konstantno je odsjedala na glavi Veočića, a momak iz Slavonskog Broda lijepo je pogađao i lijevim krošeima. U trećoj rundi je Veočić ipak malo usporio kako bi se sačuvao za nastavak turnira. Iz kuta je dobivao savjete da se ne upušta u otvorene razmjene i da se čuva Ennisovog lijevog krošea, a savjete kuta uvelike je i poslušao.

Svih pet sudaca bodovali su ovaj meč u korist našeg boksača, a jedna sudačka kartica pokazala je rezultat 30-24 u korist Veočića. Dakle, Gabrijel je prema mišljenju tog suca sve tri runde uzeo rezultatom 10-8, a to vam dovoljno govori koliko je dominantan bio u ovom meču.

Veočiću je ovo druga pobjeda na SP-u u Taškentu, a današnjom pobjedom izborio je nastup u osmini finala. Tamo ga čeka bolji iz meča između Grka Michaila Tsamalidisa i Kirgistanca Omurbeka Bekzhigita Uulua. Radi se o poluteškoj kategoriji (-80 kg).

Danas će svoj prvi nastup na ovogodišnjem SP-u odraditi i Marko Čalić. Iskusni 35-godišnjak iz Pule u ringu bi se trebao naći negdje oko 13:00h. Protivnik mu je Kinez Han Xuezhen, a borba se održava u teškoj kategoriji (-92 kg).

Linker
11. svibanj 2024 09:01