Regija

Hrvatski vitezovi uvjerljivo slavili na gostovanju u Sloveniji

Hrvatski vitezovi

 HBS
Ukupni rezultatom 14:6 hrvatska je momčad savladala Maribor u trećem kolu Regionalne lige

Sedam mečeva održano je u susretu trećeg kola Regionalne boksačke lige između Maribora i Hrvatskih vitezova. Naime, u meč se nakon vaganja ušlo s prednošću 4:2 za hrvatsku momčad, nakon što su Marko Milun i Diego Mamić upisali pobjede bez borbe, dok je jedan meč bez borbe pripao i Slovencima, budući da je Filip Kolak nije uspio skinuti višak kilograma.

U sedam današnjih mečeva Vitezovi su upisali pet pobjeda i dva poraza, čime su na kraju slavili rezultat 14:6, no u jednom trenutku bilo je vrlo napeto.

Naime, nakon četiri meča rezultat je bio 8:6, budući da je Filip Poturović čistom odlukom bio bolji od Sakida Bashija, dok je pobjedu upisao i mlađi senior Fabijan Tomkić, koji je jednako tako bio puno bolji od Luke Rašića. Ipak, poraz drugog mlađeg seniora, Petra Krešimira Kneževića, kao i onaj vrlo tijesni koji je doživio Filip Kolar, doveli su sve u neizvjesnost i to pred najneizvjesniji, ali i najzanimljiviji meč programa.

Riječ je o meču kategorije do 75 kilograma između Noe Ježeka i najiskusnijeg slovenskog predstavnika, Marko Makoveca. Slovenci su se mogli ponadati vraćanju u potpuni egal već nakon jedne minute, kad je podosta krupniji Makovec bacio Ježeka u probleme i tu dolazi do brojanja. Dobro je Slovenac radio do kraja runde i sigurno ju je dobio. Ježeka to srećom nije omelo nego je hrvatski boksač izgledao sve bolje kako se meč bližio kraju. Makovec je pred kraj sve teže disao i šteta je bilo da Ježek nije došao i do brojanja. Ipak, nije mu trebalo. Odluka je bila tijesna, ali ipak 3:2 u korist hrvatskog boksača i Vitezovi su tu poveli 10:6.

Trebala je jedna pobjeda u posljednja dva meča da se bodovi osiguraju, a nju je čistom pobjedom nad Davidom Forsterom, inače i MMA borcem, upisao Leo Cvetković. Pobjeda Vitezova je bila sigurna i prije nastupa Tonija Filipija, no on ju je svojim sjajnim nastupom učinio uvjerljivijom. Ponajbolji hrvatski amater upisao je jedinu današnju pobjedu prekidom, budući da mu Aljaž Ban nije mogao parirati. Filipi je već nakon 35 sekundi pogodio lijevi kroše kojim je Slovenca poslao na pod. Ovaj se ustao i odradio brojanje, no njegov kut je odlučio prekinuti meč, očito uz procjenu kako je njihov boksač suviše uzdrman da bi nastavio.

Idući meč Vitezovi također će odraditi protiv Maribora, no ovog puta kao domaćini. Taj susret održava se 11. prosinca u Zagrebu.

Linker
03. svibanj 2024 18:09