Regija

Hrvoje Sep prelazi u boks golim šakama? ‘Nedavno sam bio u pregovorima, mene zanima ‘bare knuckle‘!‘

 Hrvoje Sep 

 Sara Arib/Zuma Press/Profimedia
Hoće li se Hrvoje odlučiti na ovaj potez, ovisi o njemu. Ukoliko hoće, uvijek ćemo rado gledati njegove mečeve kao što je to bio slučaj i u boksu

Boks golim šakama sve više postaje dio ‘‘mainstreama‘‘, a i u regiji svjedočimo kako se sve više boraca odlučuje okušati u ovom krvavom sportu. Marko Martinjak je ime koje prednjači kada je u pitanju ova opasna disciplina, a izgleda da bi Hrvatska mogla dobiti još jednog poznatog predstavnika u ovom sportu.

U intervjuu za Net.hr, naš poznati boksač Hrvoje Sep je rekao kako ozbiljno razmišlja da se okuša u ovom sportu, a prije nekoliko mjeseci se počela zahuktavati priča kada je Hrvoje gostovao u ‘‘On Weight‘‘ emisiji kod Gorana Babića ‘‘Hambija‘‘. U nedavnom je intervjuu Hrvoje ponovno rekao kako se želi okušati u ovom sportu:

‘‘U ‘bare knuckleu‘ postoji jedan problem i pozadina. Ne želim biti prekritičan, ali problem je u tome što većina ljudi, površnih pratitelja borilačkog sporta kojih je nekako najviše, ne odobravaju sport koji je tako brutalan i u kojem su ozljede moguće prilikom doslovno svakog udarca, jer je to boks bez rukavica. Šira javnost ga nikad neće odobravati, ali sama boksača javnost isto tako baš i ne odobrava, a ja idem stvarno na sve žive borilačke evente‘‘, rekao je Hrvoje.

"Za površne pratitelje ‘bare knuckle je prebrutalan. Pa, i boks i MMA su sportovi koji su im prebrutalni, a gdje neće ovo gdje svaki udarac otvorena rana, doslovno. No, boks bez rukavica je izvorni boks jer boks, ‘normalni‘, nastao je kao sport bez rukavica. Međutim, boksači su stavili rukavice zbog ozljeda ruku, ne glave. Jer, ruke su prečesto pucale. I kako je medicina napredovala, tako su napredovala i saznanja što se ljudskom mozgu i tijelu događa kad primaju udarce."

Dotaknuo se i meča protiv Vase Bakočevića:

"Sad kad ovako otvoreno pričamo, moram priznati da ste me iznenadili malo pozivom o ‘bare knuckleu‘ baš sad. Razmišljam i ja o prelasku u ‘bare knuckle‘, nedavno sam bio u pregovorima za jedan takav meč da ga odradim. Netko je bio spomenuo Vasu Bakočevića, ‘Psihopatu‘ po ‘bare knuckle‘ pitanju, jer on sebe zove kraljem ‘bare knucklea‘ i kad je čuo moje ime da je spomenuto u njegovom kontekstu, on mu je rekao - ‘ja sam tu kralj, nitko ne može protiv mene‘‘.

Hoće li se Hrvoje odlučiti na ovaj potez, ovisi o njemu. Ukoliko hoće, uvijek ćemo rado gledati njegove mečeve kao što je to bio slučaj i u boksu.

Linker
20. travanj 2024 05:57