Regija

Jedan od najvećih srpskih talenata okitio se sinoć SBC pojasom

Predrag Bogdanović

 Screenshot (youtube, Predrag Bogdanović)
Talentirani srpski borac sinoć je ostvario pobjedu karijere

Sinoć je održana Serbian Battle Championship (SBC) 40 Revenge priredba gdje su većinom nastupili regionalni borci te nam pružili pravi spektakl. Borba za pojas ponudila nam je pravi spektakl, ali prvo bi valjalo prokomentirati ostala događanja. Gian Siqueira iz Brazila koji je trebao nastupiti nažalost je otkazao borbu; iako mu je bio ponuđen zamjenski meč protiv Jovana Zdelara on to nije prihvatio. Zdelar se na kraju borio protiv Adnana Zolote kojeg je na kraju pobijedio tehničkim nokautom u drugoj rundi.

U lakoj kategoriji susreli su se Mirko Jovanović i Ognjen Živanović, gdje je pobjedu gušenjem odnio Ognjen. Iduće tri borbe završile su na sličan način: tehničkim nokautima. Andrija Stojiljković udarcima je završio borbu protiv Dragana Dragojevića. Nemanja Todorović vratio se pobjedom protiv Adriana Radovanovića, nakon što je bio u nizu od 2 poraza. Podsjetimo se da je Todorović nastupio na prošlogodišnjem FNC Armagedonu, gdje ga je u polufinalu zaustavio odlični Mateo Bolfan.

Ognjen Dimić upisao je važnu pobjedu protiv izvrsnog Kirgistanca Ulanbeka Konurbaeva, koji je do tada upisao 5 pobjeda uz samo 1 poraz. Ognjenu je ova pobjeda bila itekako važna jer je prethodno bio poražen od Rusa Akbara Gadzhiekperova. U "Co-Main Eventu" susreli su se Akbar Gadzhiekperov i Laertea Costu E Silvu, gdje je Rus odnio pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom.

U glavnoj borbi večeri susreli su se Predrag Bogdanović i Jackson “Tortora” Loureiro, a ulog je bio pojas SBC prvaka. Mladi borac iz Srbije dokazao je još jednom zašto ga nazivaju jednim od najtalentiranijih srpskih boraca. U veoma zanimljivom i dinamičkom meču Predrag je pokazao svu raskoš talenta i jednoglasnom odlukom sudaca odnio pobjedu protiv borca koji je neporažen u posljednjih 10 nastupa, a pobjeđivao je vrhunske regionalne borce kao što su Stefan Zvijer i Slobodan Maksimović. Ovom pobjedom Predrag se okitio pojasom SBC prvaka u poluteškoj kategoriji.

SBC 40 REVENGE - rezultati priredbe

Jovan Zdelar def. Adnan Zolota via TKO (Punches) - R1, 02:02

Ognjen Zivanovic def. Mirko Jovanović via gušenje (Rear- Naked Choke) - R1. 04:52

Andrija Stojiljković def. Dragan Dragojević via TKO (Punches) R1, 01:28

Nemanja Todorović def. Adrian Radovanović via TKO (Punches) R1, 01:29

Ognjen Dimić def. Ulanbek Konurbaev via TKO (Punches) R1, 02:28

Akbar Gadzhiekperov def. Laerte Costa via jednoglasna sudačka odluka (Unanimous) R3, 05:00

Predrag Bogdanović def. Jackson “Tortora” Loureiro via jednoglasna sudačka odluka (Unanimous) R3, 05:00

Linker
02. svibanj 2024 08:25