Regija

Jesmo li dobili novu regionalnu superborbu? FNC indirektno najavio novog protivnika Đanija Barbira

Đani Barbir

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
Službeni poster FNC 17 priredbe donio je jedan posebno zanimljiv detalj, odnosno novi moment

Đani Barbi (6-0), aktualni FNC-ov prvak u srednjoj kategoriji, posljednji nastup u oktogonu imao je krajem svibnja 2023. godine, na priredbi u zagrebačkoj Areni, kada je pobijedio Arkadiusza Maziakowskog (6-5) nokautom u drugoj rundi. Iako je Poljak Barbiru pružio poprilično dobar otpor i stavio ga pod najveći pritisak u njegovoj dosadašnjoj profesionalnoj karijeri, neporaženi hrvatski je borac ipak na koncu demonstrirao kvalitativnu razliku i obranio pojas FNC-ovog "middleweighta".

Nešto više od godinu dana nakon tog teškog meča, Barbir će se ponovno naći u kavezu, a protivnik bi mu mogao biti Nemanja Nikolić (9-1-1). Takav zaključak, naime, proizlazi iz službenog postera za beogradsku FNC 17 priredbu, koji je danas objavljen na društvenim mrežama najbrže rastuće regionalne MMA promocije, a na kojem su, među ostalim "Peaky Blindersima", sučeljeni upravo Barbir i "Koba".

Srpski je borac zadnju borbu odradio na KSW 84 priredbi te je u svom debiju za poljsku promociju izgubio "submissionom" od Bartosza Leska (13-4-2) u prvoj rundi.

Linker
03. svibanj 2024 20:14