Regija

Meč Hrgovića i Huntera još nije dogovoren, odlazi se na licitaciju honorara

Filip Hrgović
 Alen Medjic/CROPIX
Hrvatski teškaš i dalje čeka informacije o tome gdje i kada će odraditi veliki meč

Boksački okršaj Filipa Hrgovića i Michaela Huntera će se dogoditi. To je sigurno i oko toga se ne moramo bojati. IBF je naredio meč, boksači su pristali te je time ono glavno odrađeno. Ipak, vjerojatno je pomalo frustrirajuće čekanje na one ključne informacije, prema kojima treba prilagoditi pripreme. Naravno, riječ je o mjestu održavanje i još bitnije, datumu.

Ti podaci još uvijek nisu poznati, budući da meč nema službenog organizatora, ali napokon se nešto pokrenulo po tom pitanju. Prema informaciji koju su Hrgovićevi promotori, braća Sauerland, iznijeli putem Twittera, IBF je naredio licitiranje honorara.

Licitiranje honorara, poznato kao "purse bid", dio je procesa u organizaciji meča kad boksači i njihovi timovi zajedno sjedaju za stol te izlaze s ponudom za organizaciju meča. Onaj tko ponudu ukupnu bolju financijsku sliku, uključujući honorare za boksače, postaje organizator meča. Za pretpostaviti je kako će Sauerlandi ovdje biti u prednosti, budući da Hunter trenutno nema promotora. Nakon što mu je istekao ugovor s Matchroomom, odlučio je kako isti neće produžiti nego će se zastupati sam. Za sada je na takav način uspio dogovoriti tek jedan meč i to protiv nedostojnog protivnika.

Pretpostavlja se kako će Sauerlandi doći s ponudom kakvoj u organizaciji neiskusni Hunter ne može parirati te će se nakon toga donijeti odluka o održavanju meča početkom ili sredinom svibnja. Postoji još opcija uključivanja treće strane koja bi preuzela organizaciju, no za sada takve nema na vidiku.

O lokaciji teško možemo i špekulirati. Sauerlandi bi vjerojatno takav meč voljeli dovesti u Njemačku, gdje već imaju uhodanu kompletnu logistiku, no njihova domovina je isto tako u vrlo neizvjesnoj, a time i nezahvalnoj situaciji po pitanju pandemije te se ne zna bi li moglo doći do novih strogih mjera koja bi meč onemogućile.

Filip u međuvremenu trenira i priprema se za meč koji bi od njega mogao učiniti Top 10 teškaša svijeta te obaveznog izazivača prema IBF-u.

Linker
03. svibanj 2024 20:18