Regija

Napokon meč kakav želi? Filip Hrgović mogao bi u ring s bivšim svjetskim prvakom!

Filip Hrgović vs. Emir Ahmatović

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Ponajbolji hrvatski boksač nada se velikoj 2022. godini, a sve je više informacija kako će ju i dobiti

Filip Hrgović posljednjih tjedana postao je glasniji po pitanju svoje karijere i protivnika koje mu njegov tim ugovara. ''El Animal'' jasno je izrazio želju za kvalitetnijim i zvučnijim imenima te se nada velikoj 2022. godini. Zhang Zhilei (23-0-1) proteklih tjedana nametao se kao najizgledniji protivnik u Filipovom idućem nastupu, no poznati svjetski promotor sada je ubacio još zvučnije ime u miks.

Naime, Eddie Hearn proteklog vikenda svjedočio je pobjedi Josepha Parkera (30-2-0) nad Derekom Chisorom. Novozelanđanin je slavio jednoglasnom odlukom nakon 12 rundi, protiv izuzetno čvrstog Britanca. Hearn smatra kako meč Parkera i Hrgovića definitivno ima smisla.

''Sviđa mi se ta ideja. Mislim da bi to bio dobar meč, a pobjednik te borbe dobio bi priliku suočiti se s pobjednikom meča između Joshue i Usyka.'', rekao je Hearn po pitanju borbe između Hrgovića i Parkera, a izjavu prenosi HRT.

Inače, Joseph Parker 2016. godine okitio se WBO titulom svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. 29-godišnji Parker tada je većinskom odlukom sudaca slavio protiv Andyja Ruiza, boksača kojeg svi pamte po pobjedi nad Anthonyjem Joshuom. Dvaput je Parker branio pojas, prije nego li je 2018. godine izgubio upravo od spomenutog Joshue. Parker je nakon toga poražen i od strane Dilliana Whytea, a to su mu jedina dva poraza u profesionalnoj karijeri. Trenutno je u nizu od šest uzastopnih pobjeda.

Prema Boxrecu, Parker je trenutno šesti teškaš svijeta, a sve četiri boksačke federacije svrstavaju ga u Top 15. Najbolje kotira na WBO ljestvici gdje je trenutno drugorangirani izazivač. Prema IBF-u, Parker je četvrti, jedno mjesto ispod Hrgovića.

Inače, Parker i Hrgović poznanici su još iz amaterskih dana. Filip je 2010. godine savladao Parkera u polufinalu Svjetskog juniorskog prvenstva. Filip je 2018. godine u razgovoru za portal 24 Sata izjavio kako ne shvaća na temelju čega je Parker izgradio tako dobru profesionalnu karijeru jer njegova amaterska karijera uopće nije impresivna. Dodao je ''El Animal'' tada kako je Parkera doslovno prebio 2010. godine, no jasno da su obojica drukčiji boksači sada.

Eddie Hearn dodao je kako bi i Wilder ili ponovno Andy Ruiz također bili zanimljivi protivnici za Josepha Parkera, tako da potencijalni meč s Hrgovićem treba uzeti s rezervom. Ipak, Hrgovićevi promotori, braća Sauerland, sretni su povezivanjem Hrgovića i Josepha Parkera.

''Sviđa nam se ideja o eliminacijskom meču Hrgovića i Parkera.'', napisali su Sauerlandi putem zajedničkog Twitter profila.

Nema sumnje kako bi meč protiv Josepha Parkera bio bi najveći meč dosadašnje Hrgovićeve profesionalne karijere. Pobjeda bi ga lansirala u sami vrh teške kategorije.

Linker
19. svibanj 2024 16:47