Regija

Nema predaha za Tea Mikelića: Hrvatski kickboksač ovog vikenda nastupa na jakom turniru četvorice

Mike Passenier i Teo Mikelić

 Screenshot (youtube, Fightchannel Tr)
Pulski borac borio se prije tri tjedna, no već je spreman za nove nastupe

Ponajbolji hrvatski kickboksač Teo Mikelić, uhvatio je zalet i ne misli stati. 29-godišnji pulski borac, krajem prošlog mjeseca pobijedio je Huberta Dylewskog, u sklopu KoK 98 priredbe (King of Kings) koja se održala u Latviji.

Već ovog vikenda, Mikelića čeka novi nastup ili možda čak i dva nastupa. Teo će se ponovno boriti pod okriljem spomenute promocije, no nastupit će na turniru četvorice. Mikelić će se boriti u kategoriji do 73 kilograma, a poznato je tko će osim njega nastupiti u turniru. Protivnik hrvatskom kickboksaču bit će Mindaugas Narauskas, litavski kickboksač koji prema podacima s KoK web stranice ima omjer 17-4-4. Mikelić na istoj stranici ima profesionalni omjer 23-8-0.

Mindaugas Narauskas KoK-ov je prvak u kategoriji do 71 kilogram, no s obzirom da se turnir održava u kategoriji do 73 kilograma, titula nije u igri. Ipak, Mikelić nam je rekao kako bi ga ga osvajanje ovog turnira vrlo vjerojatno dovelo u priliku da napadne titulu.

Teo je trenutno u nizu od dvije pobjede, a već neko vrijeme trenira u legendarnom Mike's Gymu kod kultnog kickboks trenera Mikea Passeniera. Ususret nadolazećem turniru, Mikelić je najavio svoj nastup.

''Treniram tri puta dnevno kao manijak. Spreman sam, idem dat sve od sebe i pokušat osvojit taj turnir. Zasad imam 3-0 otkako sam u Mike's Gymu i nadam se tako nastaviti. Svaka tri tjedna raidm mečeve, akcija je, nema previše čekanja. Vrijeme brzo prolazi. Odmorim se dva dana i odmah nastavljam s jakim treninzima. Sve ide po planu, neka me posluži zdravlje i sreća, bit će to top.''

Drugi polufinalni par čine Ben Sabri (8-7-1) i Hubert Dylewski (8-7-3). Dylewskog je Mikelić jednoglasnom odlukom pobijedio upravo u svom posljednjem nastupu. Mindaugas Narauskas na papiru djeluje kao najteži protivnik, no Mikelić je spreman i željan dokazivanja. Ukoliko želi osvojiti turnir, morat će pobijedit najbolje, a vjerujemo kako je za to sposoban. Priredba se održava u subotu, a glavni grad Litve (Vilnius) ugostit će event.

Linker
11. svibanj 2024 19:43