Regija

Poslastica za ljubitelje grapplinga: FNC Grind priredba danas se održava u zagrebačkom ATT-ju

Grappling (Otvoreno PH u Osijeku)

 Fight Site
Odličan grappling turnir pripremili su zagrebački ATT i Grindhouse BJJ

Prije točno mjesec dana, odlične vijesti stigle su za sve fanove grapplinga, kao i domaće natjecatelje u tom sportu. Naime, MMA promocija Fight Nation Championship (FNC) u suradnji sa zagrebačkim ATT-jem i Grindhouse BJJ dvoranom, organizira jaki grappling turnir.

Turnir je Submission Only prirode, što garantira dodatnu zanimljivost jer će borci još žustrije tražiti pobjedu prekidom. Borbe će trajati šest minuta, a ukoliko nema pobjednika, slijedi produžetak po EBI pravilima koja možete pročitati OVDJE. Polufinalni mečevi predviđeni su na osam minuta, a finalne borbe trajat će maksimalno 10 minuta.

Natjecatelji će nastupati u tri kategorije (-74, -83 i -92 kg), a maksimalno 16 boraca može nastupiti u kategoriji. Turnir će se održati u zagrebačkoj ATT dvorani.

Organizatori su uz turnirske borbe priredili i šest takozvanih ''superfightova'', a imat ćemo prilike gledati i prvi Combat jiu-jitsu meč na ovim prostorima. Donat Matek iz MMA Ban teama obračunat ću se s prošlogodišnjim finalistom Armagedona, Patrikom Čelićem, po posebnom setu pravila. Combat Jiu-Jitsu poseban je format koji postaje sve popularniji u svijetu grapplinga. Radi se o miksu MMA-a i jiu-jitsua, a legendarni Eddie Bravo začetnik je ideje. Dopušteni su udarci otvorenim dlanovima, no samo kada borci završe u parteru. Sudionike superborbi možete upoznati na Instagram profilima FNC-a i Grindhouse BJJ Gyma.

Program započinje u 14:00 sati, a očekivano vrijeme finala i završetka turnira je oko 18:00 sati. Zanimljivost je kako turnir možete popratiti preko novog servisa FNC TV. Prijenos započinje u 16:00 sati (od polufinala pa nadalje) i u potpunosti je besplatan. Servisu možete pristupiti putem njihove službene fnc.tv stranice.

Linker
03. svibanj 2024 00:14