Regija

Rony Jason izvukao se iz ponora! Nakon što je gubio dvije runde, sjajno je okrenuo meč i slavio par minuta prije kraja

Rony Jason

 SCREENSHOT/VOYO
Sve je bilo gotovo kada je bacio Abbasova u nokdaun

Mic po mic i došli smo do sunaslovne borbe večeri. Vrhunski okršaj boraca perolake kategorije (danas "catchweight (-68 kg)), Tariela Abbasova i Ronyja Jasona nikako nismo smjeli propustiti. Ova borba vrlo je vjerojatno bila svojstveni eliminator za meč za pojas kategorije do 66 kilograma, a Jordan Barton pozorno je morao pratiti ovaj meč.

Počelo je ispitivanjem snaga sve dok Jason nije bacio jaki "middle kick". Tada se nastavilo u istom tonu sve dok Abbasov nije upisao rušenje nakon otprilike dvije minute. Brazilac je pokušao uhvatiti polugu na ruku, ali bez uspjeha te je Azer ostao u gornjoj poziciji i od tamo radio štetu. Jason se nakratko uspio ustati, ali je opet srušen i završio je donji dok mu je Abbasov bio na leđima. Pokušao je zavući ruku pod vrat, ali bez uspjeha i "Azeri Lion" završio je prvu rundu s nekoliko laktova u glavu te si priskrbio "dodatne bodove" kod sudaca kad je u pitanju prva runda.

Početak druge runde nije dobio puno akcije. Ako je i bilo udaraca, riječ je o par "low kickova". Gledali smo reprizu prve runde (početnog dijela) sve do prvog pokušaja rušenja Abbasova koji mu nije uspio. Azerbajdžanski borac polako se otvarao te bio aktivniji u udarcima, a onda je uspio i srušiti Brazilca minutu prije kraja runde. Jason je pokušao uhvatiti "kimuru", ali nije uspio te mu je Abbasov opet završio na leđima. Kao da smo gledali reprizu prve runde... Azer je na kraju uputio nekoliko koljena u tijelo.

Dočekali smo i treću rundu. Abbasov se činio odmornijim po ulasku, a trebalo je vidjeti hoće li to i iskoristiti. Jason je morao nešto napraviti da okrene meč, što je i napravio razornim udarcem kojim je poslao protivnika na pod. Nakon "ground and pounda", uhvatio je "arm triangle", a Abbasov je bio prisiljen tapkati!

Kakav veličanstven preokret Jasona i nova pobjeda, a ujedno i prvi poraz u karijeri za Abbasova. Fantastičan preokret, ali to je stari lisac, ništa čudno. Čestitamo!

Linker
20. travanj 2024 09:51